Lelki ajándékok
Lelki ajándékok

A zord téli időjárás ellenére a lelkes diákcsapatunk ma felkerekedett, hogy idén is lelki ajándékokkal, azaz Sríla Prabhupáda könyveivel lepje meg a somogyvámosi lakosokat.

Négy csapatra osztottuk a gyerekeket és egy-egy felnőtt vezette mindegyiket. Azt tapasztaltuk, hogy a havazás és a hideg szél meg se kottyant a gyerekeknek. Eleve szeretik ha esik a hó, és mivel jó alaposan fel lettek öltöztetve, egy kis szél nem zavarta meg a könyvosztóink töretlen lelkesedését.

Van egy titkos, különleges lelki hatású mantránk, ami még a legzárkózottabb szíveket is megoldja. Ezt most közzé adjuk:

Krisna-völgyből hozott utunk,

Ön is biztos hallott rólunk.

Éhezőknek étel osztunk,

Önökhöz meg könyvet hoztunk.

Ősi bölcsességgel tele,

Olvassa el, ne tegye le!

S hogy ápoljuk a szép hagyományt,

adjon Ön is nagy adományt!

Szinte mindenütt nagyon kedvesen fogadtak bennünket, több helyen be is invitálták az apró szenteket.Elmesélek most néhány különleges esetet.

A Family Frost zenélős autóját megpillantva Tulaszínak felcsillant a szeme. Nem a fagyi miatt, hanem a kínálkozó lehetőségen meditálva. Odamentek a kocsihoz és Dvaipáyana prabhu kedvesen mosolyogva megkérdezte a sofőrt:”- Tudna nekünk adni 10 kilogramm fagyit?” A férfi erre meglepődve így szólt:”- Mennyit?”. A kedvező pillanatot megragadva Tulaszí az illető kezébe adta a Bhagavad-gítát, és Dvaipáyana prabhunak csak pár szót kellett mondania a könyvről, s az máris gazdára lelt. A sofőr könyvszerető emberként annyira megörült a csodálatos műnek, hogy meg is feledkezett a 10 kg fagyiról, amit persze úgysem szándékoztunk volna megvenni, s így hagytuk, hogy boldogan távozzon a Bhagavad-gítájával.

Egy másik csapatunk egy süketnéma hölgynek ajánlotta a Bhagavad-gítát és a Srímad-Bhágavatam első kötetét, aki a gyerekek szájáról olvasva értette meg a művek lelki tartalmát. Rögvest eldöntötte, hogy azonnal meg is vásárolja mindkét lelki írást.

A fiúcsapatunk kopogott az egyik háznál az ajtón. Csak egy kis résnyire nyílt ki az ajtó és a házigazda halkan azt mondta, hogy: – Mindannyian betegek vagyunk”. Szavai nem tántorítottak el bennünket, gyorsan beadtuk a résen az egyik könyvet, és azt mondtuk, hogy: “Ettől majd mindannyian meggyógyulnak!”. Rövidesen megjelent az adományával, és mi pedig örömmel búcsúztunk.

A könyvosztás végén persze minden gyerek lelkesen megfürdött a friss hóban 🙂

Amikor a lelkes kis könyvosztókkal visszatértünk főhadiszállásunkra a Krisna-völgyi könyvtárba és a gyerekek boldogan osztották meg egymással különleges élményeiket, az egyik (korábban kicsit aggódó) szülő odasúgta nekem: “Ezeken a gyerekeken egyáltalán nem látszik hogy fáradtak, vagy a hidegtől meggyötörtek lennének. Éppen ellenkezőleg!” Visszasúgtam neki: “Minden évben ez a tapasztalatunk.” Tényleg így van. Annyira lelkesek elmerülni abban, hogy másokon segítsenek a lelki ajándékaink által, hogy eksztázisukban nem is igen tapasztalják a tél felnőtteket is megijesztő zord hatásait.

Az Úr Krisna és legifjabb könyvosztói kegyéből nagyon sok lelki ajándékot tudtunk így eljuttatni a címzetteikhez.

2 Thoughts to “Lelki ajándékok”

  1. Tulasi Krisna devi dasi

    Sri8la Prabhupada ki jay!Sankirtan maraton ki jay!

  2. Radha vallabha das

    Dandavat minden sankirtan-bhakta előtt! Minden dicsőséget az Úr Caitanya valamennyi sankirtan-katonájának!!!

Leave a Comment