Lelki ajándékok
Lelki ajándékok

Ma délelőtt az általános iskolánk tanulóival Krisna-völgyből ellátogattunk Somogyvámosra, hogy lelki ajándékokkal lepjük meg a falu lakosait.

Az Úr Krisna elrendezéséből az időjárás ma különösen kellemes volt. Idén a gyerekekkel már 3 csapatot alkottunk, hogy minél több helyre eljuthassunk egyszerre.

A falu lakosai nagy szeretettel fogadtak mindenütt bennünket, s kisebb-nagyobb adományokkal viszonozták a lelki ajándékainkat. Sokan kaptak gyönyörű köteteket a védikus szentírásokból, a Vissza Istenhez magazinjainkból, de a gyermekkiadványok és az új vegetáriánus szakácskönyv is nagyon népszerű volt.

Nagyon jólesett a falubelieknek, hogy meg tudták velünk osztani mindennapi gondjaikat. Maguktól említették meg a Krisna-völgyi földterületek sorsa körül kialakult jelenlegi nehéz helyzetet, s egytől-egyig ki is fejezték mély felháborodásukat  az ügy kapcsán. “Maguk ezeket a területeket jogosan vették meg annak idején, és igazságtalanság lenne, ha elvennék Önöktől” – ilyen vélemények hangzottak el szinte minden házban.

Nekünk is jól esett, hogy Somogyvámos lakosai őszintén értékelték azt a sok-sok eredményt, amivel az utóbbi közel két évtizedben hozzájárultunk a falu szépítéséhez és felvirágoztatásához.

Külön megemlítendő, hogy Nisanta-lílá mátádzsí (aki Gyes-en lévő Krisna-völgyi anyuka) csatlakozott az egyik gyerek-csoportunkhoz a 11 hónapos kisfiával, mert a másokról való lelki gondoskodás örömteli élményt jelent még a legkisebbeknek is. 🙂

Leave a Comment