Lelki ajándékok a tanároktól
Lelki ajándékok a tanároktól

Sríla Prabhupáda azt mondta, hogy minden évben duplázzuk meg a könyvosztást. Ezt tavaly már sikerült, és 21-én szerdán a tanároktól kapták meg a kaposvári emberek a lelki ajándékaikat.

Az ötlet, hogy a tanárok a gyerekek nélkül külön is osszanak könyvet, Dvaipáyana prabhutól jött. Avadhúta-raya prabhu azt mondta, hogy vigyünk ki kétszer annyi könyvet, mint amennyire azt gondoljuk, hogy el tudjuk osztani.

Miután sikeresen megérkeztünk Kaposvárra, Szulalitá mátádzsí is úgy döntött, hogy a másik két prabhuval együtt a sétálóutcán fognak lelkes adományozókat keresni, én pedig elmentem egy közeli parkolóhoz, hogy ott próbáljak szerencsét.

A nap közepén meglátogattam őket, és lencsevégre kaptam néhány vidámságtól sugárzó képet. Dvaipáyana prabhu fergeteges humorával késztette az embereket, hogy megálljanak, elmosolyodjanak, és elfogadják Sríla Prabhupáda könyveit.

Szulalitá mátádzsí kedves mosolyával olvasztotta meg az emberek szívét, és csak úgy vették tőle a könyveket, meg a Vissza Istenhez Magazinokat.

Avadhúta-raya prabhu szelídségével vette rá a járókelőket, hogy lelki írásokkal térjenek aznap haza. Látva, hogy kesztyű nélkül oszt, és már vörösre fagytak az ujjai, kérdeztem, hogy odaadjam-e a kesztyűmet? Mondta, hogy szándékosan teszi ezt, hogy ne legyen túlságosan testi tudatban. Külön lefényképeztem e kiemelkedő személyiség vörös lótuszhoz hasonlatos kezeit 🙂

Leave a Comment