Lelki Mikulások
Lelki Mikulások

Az iskolásaink szombati könyvosztó akciója éppen december 6-ára, Mikulás napjára esett. A kis Mikulsok lelki ajándékokkal tömték tele a zsákjaikat, hogy mindenkinek adhassanak azokból.

A legkisebb Mikulások, vagyis az elsőseink euforikus izgalommal készültek a nagy kalandra! Nísa az induláskor kivett egy vastag Bhágavatam-kötetet, hogy azt mindenképpen el fogja osztani. Védánta a kisebb könyvekből  osztott ki négyet. Bala-gopála ügyes zenész, ő egy cintányérral segítette a könyvosztást, mert annak hangjára mindenki kijött a házakból.

Mikulás alkalmából költöttek is egy beköszöntő versikét, s ezzel hívták ki a házakból az embereket:

Télapó itt van, sok könyv van nála.

itt áll az utcán, a házigazdát várja.

Jöttek is  az emberek, s aztán a ház előtt egy újabb versike fogadta őket:

Jaj, de jó, hogy erre jártunk,

mert így önnel találkoztunk!

Rengeteg szép könyv van nálunk,

fogadja el, ez a vágyunk.

 

Tudjuk, polcán vannak könyvek,

de ezt a sors szánta önnek!

Hogy lehet ön mindig boldog?

Olvassa el, itt a titok!

 

És hogy jó szerencse érje,

Adjon sok adományt érte!

Négy lelkes kis Mikulás-csapat indult el Somogyvámos utcáin, hogy mindenkihez átadják a kegyet. A fiúk csapata újabb könyvosztó módszert eszelt ki. Amikor megláttak egy biciklist közeledni, széttárt karokkal kiálltak elé az útra, s így ő sem maradt ki a kegyből. A Family Frost zenélő autóját ugyanígy állították meg, s a sofőr kénytelen volt megállni. Mivel tavaly már vett egy Bhagavad-gítát, így jó barátokként üdvözölte az “útonállókat”, s idén a Születésen és halálon túl című könyvet vette meg tőlük.

A lányok összeszedték minden bátorságukat és bementek a Jakabfi-presszóba. A falusiak ott is kedvesen fogadták őket, és a kis Mikulásoknak viszonozták a kedvességét. Egy Zsolti nevű falusi fiú az utóbbi időben elkezdett érdeklődni a Krisna-tudat felől és örömmel vette meg a boltban az egyik könyvünket.

Évről évre azt lehet megfigyelni, hogy egyre jobban elmélyül a somogyvámosiak lakosok és a Krisna-hívők szeretetteljes kapcsolata. Szép példa ez a mai vitákkal teli korban arra, hogyan élhetnek békében egymás mellett különböző hitű és kultúrájú emberek.

Leave a Comment