Hare Krisna kedves fiúk! Elérkezett remélhetőleg az eredményhirdetés ideje! Nemsokára feltárom a helyezéseket. 😊

Nyelvtan

Múlt héten megírtátok a dolgozatot a főnevekből, így most tovább megyünk, és egy kicsit foglalkozunk a melléknevekkel. Először is olvasd el a tankönyv 66. oldalát. Majd oldd meg az alábbi feladatokat a munkafüzetben: mf. 81.o./1ab,3, 83.o./9ab, 10, 84.o./ 12, 86.o./ 4

Világi irodalom

Most pedig a 10. és 11. ének következik. Olvasd el figyelmesen, az utána lévő kis szövegeket is. Majd az alábbi feladatok várnak rád: A 10. énekkel kapcsolatban válaszolj az alábbi kérdésekre a füzetedbe:

  1. A 10. ének a fordulópont, miért?
  2. Ez az ének kicsit csalódás számunkra Miklós miatt. Miért?
  3. Ezt mondja Miklós. „Ha örül az ember, csak nyűg, ha van esze, temessük el azt ma, itt van, igyál, nesze!” Ahelyett, hogy ezt megfogadnánk, inkább mit kellene csinálni, ha valami jó éri az embert?

Majd a 11. énekkel kapcsolatban válaszolj az alábbi kérdésekre csak szóban: Tk. 140.o./ kék feladatok 1/ a, b, c, i, j  Küldd el nekem hanganyagként!

Śrīmad Bhāgavatam

Ez lesz most az olvasónapló is egyben. Olvassátok el a S.Bh. 1. énekének 9. fejezetét, melynek címe Bhismadeva eltávozása az Úr Krisna jelenlétében. Az összefoglalót a Bhágavatam füzetbe írjátok.

Hasonló bejegyzések