Mit hozok a templomba?
Mit hozok a templomba?

Most bemutatjuk, hogy a Krisna-völgyi gyerekek miket/kiket hoznak magukkal reggel a templomba jövet.

Bemutatják az Úr Krisnának és mindenki másnak az éppen aktuális kedvenc babáikat, vagy játékaikat, akikkel nap mint nap játszani szoktak.

Egyik reggel Szudámá éppen Hanumánt hozta, de az is lehet, hogy inkább Hanumán hozza el őt… Minden esetre nagyon vidám páros voltak., s Hanumán még a karatálákon (cintányérokon) is játszott.

Védánta szinte minden nap egy újabb játszótársát szokta hozni. Egyik alkalommal egy hatalmas szürke vízilóval állított be, akik kézen fogva vezetett. A kis Míra szíve csücske a fuvola, aki nagyon gyakran elkíséri őt a templomba. Kérdeztük tőle. hogy ez az Úr Krisna hangszere-e, csak véletlenül elveszítette egyik kedvtelése során, de Míra nem árulta el a titkát.

Sringára a kedvenc arany hajú babáját hozta egyik reggel, hogy megmutassa Krisnának. Lehet, hogy ez az arany hajú baba valójában egy gópí (tehenészlány)? Nanda-dulál legutóbb a félelem leghalványabb árnyalata nélkül a fülénél fogva bevezetett egy rózsaszín elefántot a templomszobába. És ez még mind semmi, ugyanis a tánc (kírtana) végén megtanította, hogyan kell hódolatot ajánlani az Úr Krisna előtt.

Amikor a kertjükben szép virágok bontják szirmaikat, akkor Narottama és húga, Kumárí még korábban útra kelnek, mint máskor, hogy az oltárnyitáskor már az Úr Krisna lótuszlábánál tündököljenek odaadásuk illatos virágai.

Ugyanezt látjuk Rádhá-lílától is, aki pedig az oltár előtti korlátot szokta rendszeresen virágokkal díszíteni.

 

Leave a Comment