Nagyberényi látogatóink
Nagyberényi látogatóink

A napokban ellátogatott hozzánk a nagyberényi középiskola 7 tanára és 20 kertész diákja hozzánk egy tanulmányi kirándulás kapcsán.

A látogatás alkalmával végigjártuk a Krisna-völgyi ökológiai tanösvényt. Minden egyes állomáson áttekintettük az oda kapcsolódó látnivalókat. Nagyon érdeklődő csapat volt, a sok kérdésre csak úgy jutott elegendő idő, hogy az egyes helyszínek között is folyamatosan beszélgettünk. A nádgyökérzónás szennyvíztároló és az általános iskola után a Tehénvédelmi Központunkat Rādhā-kanta prabhu (Barsi Attila) mutatta be. Mindenki nagy érdeklődéssel látogatta meg a legkisebb bocinkat, Somát.

A kertészetben Bāla-modaka Prabhu (Antal Balázs) kiemelkedő szakmai felkészültséggel mutatta be a zöldség-, gyümölcs- és virágkertészetünket. Azután körül néztünk a háromhajós pincénkben, ahol a zöldségek és gyümölcsök, valamint a befőttek tárolása történik. Majd a templomszobában megtekintettük a főoltárat és beszélgettünk kicsit a Kṛṣṇa-tudatos lelki kultúráról. Mivel eközben már jócskán elszaladt az idő, ezért a program utolsó pontja sem várhatott tovább. a jól megérdemelt ebéd mindenkinek nagyon ízlett.

A látogatás záró eseménye az volt, hogy a két intézmény között létre jött egy olyan Együttműködési Megállapodás, melynek keretein belül Krisna-völgy felajánlja, hogy a nagyberényi Educationis Oktatási Alapítvány és Szakiskola részére, hogy minden évben 100 főig ingyenes belépési keretet biztosít. Emellett rendszeres kapcsolattartás, tapasztalatcsere és iskolalátogatás is szerepel ebben a nyilatkozatban.

Leave a Comment