Hare Krisna kedves Nisa és Anna Veda! Íme, itt vannak a magyar feladatok! 😊

Hívjatok bármikor, ha elakadtok. És most is küldjétek el, amivel már készen vagytok.

Világi irodalom

Először is emlékeztetlek titeket, hogy feladat volt annak a bizonyos képnek az elemzése (Tk.234.o.) Címet kellett adni a képnek, majd kitalálni, hogy mi lehetett az alaphelyzet, majd pedig 6-8 mondatos monológot kellett írni valamelyik szereplő gondolatairól.

A Tk. 226-227.oldalán aláhúztuk a lényeget. Remélhetőleg Nisa megmutatta Anna Vedának, hogy mit húztunk alá. Ha nem, akkor Anna Veda vagy őt, vagy engem hívj fel légyszi.

Gondolom, még a feladattal sem vagytok meg, ezért továbbra is az marad a feladat és a Tk.226-227. oldalán lévő anyag megtanulása, ami a drámáról szól.

Ó és a kiselőadások tartása a 21 tulajdonságból! Légyszi arra is készüljetek fel. Ha ez utáni héten lesz tanítás, akkor majd elmondjátok nekem és adok hozzá jó kis feladatokat, ha pedig akkor is otthon maradunk, légyszi küldjétek el nekem hanganyagban és a másiknak is.

Ha Anna Veda nem választott mást, akkor neki legyen az egyszerűség. Nincs oka, hogy miért pont ez. Csak ez ugrott ki múltkor a fejemből.😊

Nyelvtan

Anna Veda kérlek, küldd el a kitöltött feladatlapot és a fogalmazást. Ha van rá idő (jó lenne, ha lenne), akkor egy másikat is elkezdhetsz. Ezeket az oktatás.hu oldalán lehet megtalálni. Ha nem megy, akkor szólj.

Nisa neked pedig ezek lennének: eredetileg ez a pár feladat volt erre a hétre: mf.132.o./1,2,3.

Ha ezekkel még nem vagy meg, akkor ezzel kezd. Utána pedig olvasd el a tankönyvben az alábbi részt: Tk.98-99.o.lap teteje. Azt a részt, ami a határozói igenévről szól. Ennél a résznél van 3 feladat. Azok közül a 3.-at csináld meg.

Śrīmad Bhāgavatam

Marad az eddigi feladat az 5 személy kikérdezéséről, amit persze csinálhattok telefonálva is. Próbáljátok meg felvenni. Ha nem megy, akkor legalább vázlatosan írjátok le a válaszokat, hogy ne felejtsétek el.

Hasonló bejegyzések