Hare Krisna kedves fiúk!

Itt láthatóak a magyar feladatok. Ez a hét lenne ugye a Bhágavatam hetünk, de azt így írásban nehezebb kivitelezni, ezért csak világi irodalom és nyelvtan lesz ezen a héten. A Bhágavatamot pedig majd bepótoljuk személyesen.:) Most nem lesznek konzultációs időpontok, de attól még nyugodtan hívjatok, ha bármikor elakadtok. A feladatokkal pedig, ha készen vagytok, ugyanúgy küldjétek el, mint tavasszal.

Az olvasónaplót kérlek, legkésőbb péntekig küldjétek el. Akinek nem kell leírnia, attól azt kérem, hogy mondja fel, vagy hívjon fel és mesélje el nekem. Köszönöm.

Világi irodalom (2 óra)

Nem tudom, hogy ki hogy áll a házival, de azért leírom ide emlékeztetőül, hogy mi is volt. Aki még nem fejezte be, ezzel kezdje.

A Himnusz versszakainak rajzos megjelenítése néhány mondat kíséretével.

A Parainesis szövegének elemzése mellé leírni, hogy mi a helyes gondolat ahelyett, amit Kölcsey írt, ahol nem helyes.

Majd olvassátok el Vörösmarty Mihály életrajzát a tk. 52-53. oldalán Írj róla néhány mondatos véleményt. Aztán Tk.54.o. kék feladatok/3 (füzetbe)

Akinek még belefér a 2 órába, olvassa el figyelmesen a Szózatot és gondolkozzon el azon, hogy mi a hasonlóság és a különbség a Himnusz és a Szózat között. De szorgalmiba is meg lehet tenni.:)

Nyelvtan

Legutóbb ott tartottunk, hogy témazárót írtatok a névszókból. Remélem azóta nem felejtettétek el, hogy mik is azok a névszók.:)

A következő téma az igenevek. Olvasd el a tk.93-94. oldalát, majd a 94.oldalon található 1., 2. feladatot csináljátok meg.

Majd a Hej, írás, helyesírásban készítsétek el az alábbi feladatokat: 115.o./2a, 116.o./3a, 117.o./1a, 2a 

Hasonló bejegyzések