Hare Krisna kedves fiúk!

Az olvasónaplókat ezen a héten is kérlek, küldjétek el. Jó lenne, ha egy kicsit hangosan is olvasnátok belőle.

Nyelvtan

A melléknévi igenévről szóló részt olvassátok el a tankönyvben: 96-97.o. Majd az alábbi feladatokat készítsétek el: 97.o./1 , 2,3

Majd az alábbi feladatokat a munkafüzetben: 129.o./1abc, 2ac,3

Világi irodalom

Olvassátok el a Szózat című verset a könyvben: 55.o. és az utána lévő magyarázó szöveget is.

Akinek van kedve, készíthet ugyanolyan rajzos-magyarázóst minden versszakról, mint ahogy a Himnusznál tettétek. Akinek szép lesz, persze kaphat érte ötöst.

Majd mindenki csinálja meg az alábbi feladatokat: Tk.57.o./2ab, 58.o./5, kapcsolódó: 4.

Śrīmad Bhāgavatam

Először is olvass át mindent, amit a 9. fejezettel kapcsolatban csináltunk, illetve a 9. fejezet rövidített változatát és a kulcsüzeneteket. Utána pedig írj egy fogalmazást az alábbi szempontok szerint: Bevezetés: Bhismadeva bemutatása: kik a szülei, hol élt, guruja, legfontosabb fogadalma

Tárgyalás: Bhismadeva személyének fontossága számunkra (milyen szeretetteljes kapcsolata volt Krisnával, legfőbb szerepei élete során, legfőbb tulajdonságai hogyan nyilvánultak meg, mint tanácsadó hogy jelent meg, melyek a tanácsai, mire tanított a halállal kapcsolatban)

Befejezés: Egy bhakta életében milyen szerepe van Bhismadevának? Miért fontos Őt ismernünk? Mik azok, amiket legfőképpen tanultunk Tőle, vagy tanított nekünk a példáján keresztül?

Hasonló bejegyzések