»
S
I
D
E
B
A
R
«
Öko-völgy konferencia
2011 10 14 by premamoya
Öko-konferencia

Öko-konferencia

Az idei Öko-völgy Konferenciánk is nagy sikert aratott.

A délelőtti előadásokat Vida Gábor akadémikus kezdte s arról beszélt, hogy 3 válság együttes szorítójában vergődik az emberiség. A környezeti, gazdasági és társadalmi válság gyökere azonban egy súlyos világnézeti válság. Amíg ezt nem kezeljük, addig nem várhatunk igazi javulást egyik területen sem.

Az előadások után egy kerekasztal beszélgetés következett, majd pedig a Krisna-völgyben termelt helyi alapanyagokból készült különösen finom, vegetáriánus ebédet fogyaszthattuk el.

Ebéd után egy különleges izgalmas bemutatón vehettünk részt. Az egyes helyszíneken végig követhettük a gabona útját a vetéstől egészen a feldolgozásig. Az ökrös szántás és vetés után a cséplést és az őrlést néztük meg. Ugyanitt megcsodáltuk az új olajprést, ami éppen mustárolajat készített. Végül az indiai lepény (puri) sütését ki is próbálhatták a résztvevők, s persze a végén meg is kóstolhatta mindenki amit kisütött.

A kenyérféle mellé jól esett egy kis kóstoló a helyi tehenészet tejtermékeiből (tej, tejföl, vaj), miközben megtekinthettük a kézi tejszeparáló berendezést is.

A program végeztével mindenki egyetértett abban, hogy az önfenntartó élet a legjobb dolog a világon 🙂


1 hozzászólás  
Krisna-völgy » Blog Archive » Öko-völgy konferencián történt writes:
október 15th, 2011 at 15:33

[…] Forrás: Oktatási blog […]

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa