»
S
I
D
E
B
A
R
«
Orbáncfű balzsam készítése
2015 01 23 by premamoya
Orbáncfű balzsam

Orbáncfű balzsam

Az Ügyes kezek órán orbáncfű balzsamot készített a gyerekekkel Csandra mátádzsí (Hosszúné Marku Alexandra).

Így mesélte el a történteket:

“Először összeszedtük a legismertebb gyógynövényeknek a neveit (kamilla, levendula, körömvirág, menta, stb.), majd megbeszéltük, hogy milyen fontosabb gyógyhatásaik ismeretesek. Ezután felsoroltuk, hogy milyen módon lehet feldolgozni őket úgy, hogy a gyógyhatásukhoz a lehető legjobban hozzá tudjunk férni. Beszéltünk arról is, hogy milyen ájurvédikus, illetve nyugati módszereket ismernek ehhez kapcsolódóan a herbalisztikában.

Ezt követően kiszámoltuk, hogy a recept hozzávalóiból mennyit készítsünk összesen, majd ismertettük, hogy az összetevők miért szerepelnek a receptben. Mindezek után nekifogtunk az elkészítésnek.

A balzsam alapját az olívaolaj és a méhviasz képezi, majd hatóanyagként saját készítésű orbáncfű “macerátumot”, és levendula illóolajat adtunk hozzá. Egy kis propolisz is került bele, de nemcsak a kedvező gyógyhatása miatt, hanem mert antibakteriális hatása révén természetes tartósítószer is egyben (habár jelen esetben egy viszonylag hosszú szavatossági idejű krémről van szó).

A gyógybalzsam használható különféle bőrproblémákra, mint például a berepedt sarok, bőrpír, sebek, pikkelysömör, ekcéma, kiütések. Összetevőinél fogva gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású.”

Forrás: http://natureanddevotion.com

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa