»
S
I
D
E
B
A
R
«
Öreglakon jártunk
2014 04 28 by premamoya

IMG_6917Az öreglaki Általános Iskolával nagyon jó kapcsolatban vagyunk és idén is meghívást kaptunk tőlük. Az idei téma a különböző országok megismerése volt, s tőlünk véletlenül India bemutatását kérték 🙂

Ezúttal azonban az egyik tanulónk által írt fogalmazáson keresztül mutatnánk be ezt a rendezvényt:

“Április 16-án Öreglakra az Európa Nap alkalmából. Első állomásunk a Jakabfi üzletház volt, ahol lelkesítésként mindenki kapott egy fél tábla csokit. Hamarosan megérkeztünk az iskolába és előkészültünk az előadáshoz.

Ezt a programot a helyi gyerekeknek rendezték, az iskola nyolc tantermében más-más előadásokon vehettek részt. Mi is az egyik teremben voltunk és bemutattuk, hogy Európa mit kapott Indiától. Dvaipáyana prabhu (Gyöngyössy László) vetített, bhajanoztunk (zenéltünk) és megénekeltettük a gyerekeket. Bharnatyam táncot is bemutattunk, ami óriási siker aratott. De a gyerekek a legjobban annak örültek, amikor azt hallották, hogy a lelki világban nem kell matek-dolgozatot írni.

Az előadásunk 20 perces volt, amit nyolcszor adtunk elő egymás után. Édességgel búcsúztunk, és Kavirádzsa könyvjelzőt ajándékozott minden gyereknek. A gyerekek szívét megérintette a Krisna-tudat és lelkesen jöttek hozzánk érdeklődni. Voltak személyes kérdéseik: hány évesek vagyunk, mi a nevünk?. De a lelki élet is érdekelte őket: mi az a jel a homlokunkon, hánykor kelünk?”


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa