Osszátok a könyveket!
Osszátok a könyveket!

Sríla Prabhupáda azt akarta, hogy tanítványai értsék meg, miért kell osztaniuk a könyveit, és levelein keresztül tanította őket.

“Hogy ki Isten, négy szóban össze lehet foglalni – Krishna a Legfelsőbb Irányító. Ha erről magatok is meggyőződtök és lelkesen hirdetitek ezt, akkor biztos a siker, és a legnagyobb szolgálatot teszitek vele minden élőlénynek.”

 Dzsayádvaitának ezt írta:

“Ezek a könyvek és újságok a mi legfontosabb propagandafegyvereink, amelyekkel legyõzhetjük Maya hadseregének tudatlanságát, és minél több ilyen írást adunk és osztunk ki szerte a világon, annál inkább megmentjük a világot attól, hogy az öngyilkosságba rohanjon.”

 Dzsagadísának így írt:

“Lelkesedéssel tölt el a könyvosztásról szóló beszámolód, mert azt mutatja, hogy felelõsnek érzed magad azért, hogy egyre több és több ember olvassa a könyveinket. Prédikáló munkánknak valójában ez a szilárd alapja – semmilyen más mozgalomnak nincs ilyen csodálatos lehetõsége a prédikálásra. És ha valaki elolvassa Krishna-tudatos filozófiánkat, el is fogadja majd.”

Prabhupáda továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy minden fõbb Krisna-tudatos programot folytassanak, beleértve a múrti-imádatot, a Haré Krisna nyilvános éneklését és a templomon kívül tartott előadásokat. Minden program fontos. De amikor csak lehetőség van rá, a könyvosztást össze kell kötni a többi programmal. Prabhupáda a következőket írta egy szannyászínak, akinek fő feladata az volt, hogy nyilvános előadásokat tartson:

 “Osszatok annyi könyvet, amennyit csak lehetséges! Ha valaki hall tõlünk egy keveset a filozófiánkról, az segít rajta. De ha vásárol egy könyvet, az megváltoztathatja az életét. Ezért a legjobb prédikálás a könyveladás. Áruljatok könyveket, tartsatok nyilvános kirtanákat iskolákban és egyetemeken, prédikáljatok!”

 És egy levelében, amit Bhagaván dászának küldött Franciaországba, ugyanezt hangsúlyozta: „Mi az eredménye három perc prédikálásnak? De ha vesznek egy könyvet, az egész életük megváltozhat.”

Leave a Comment