»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ovi – Látogatás a tehenészetben
2010 11 27 by premamoya

Látogatás a tehenészetbenNemrégiben az ovisok ellátogattak a Krisna-völgyi tehenészetbe, mivel azt hallottuk, hogy az Úr Krisnát úgy lehet a legkönnyebben elégedetté tenni, ha nem közvetlenül őt, hanem a  társait, vagyis a teheneket szolgáljuk.

A tehenészet felé vezető út sokkal kanyargósabb, mint azt elsőre gondolnánk. Először hancúroznunk kellett egy kicsit a Govardhana-hegy oldalában, majd a vermek tetején kellett átkeltünk. S mivel nem találtunk több megmászni való akadályt, ezért kisétáltunk végállomásunkig, a tehenészetbe. 🙂

Mivel a tehenek akkor éppen mind legeltek, ezért úgy tűnt, hogy Krisna azt szeretné, ha inkább a tehenészeket szolgálnánk. Hamar rá is találtunk a megoldásra, ezért nekiláttunk, hogy a szénatárolónál összepakoljuk a széthullott szénát. Na jó, de mivel?

A tehenészek által használt szerszámok nekünk még kissé nehéznek bizonyultak. Kis tanakodás után úgy döntöttünk, hogy még egy ilyen akadály sem fog eltántorítani bennünket. Kerestünk a közelben néhány ágat, amikkel tökéletesen lehetett a szénát pakolni. Neki is láttunk, s rövid idő múlva elégedetten nyugtázhattuk, hogy látogatásunkat siker koronázta.

Lelkesen tértünk vissza az oviba, miközben azon kuncogtunk, hogy a legelőről visszatérő tehenészek biztosan csodálkozni fognak majd, hogy miként “repült” vissza a lehullott széna a helyére, a szénatárolóba. 🙂


2 hozzászólás  
Krisna-völgy » Blog Archive » Ovisok a tehenészetbe látogattak writes:
november 27th, 2010 at 16:11

[…] Forrás és folytatás: Ökoiskolánk blogján […]

Tulasi Krisna d.d. writes:
november 28th, 2010 at 16:38

Nagyon aranyosak, és Nitait juttatja eszembe,aki mindig a tehenészetben serte-pertélt. A képek már egészen jól élvezhetők.

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa