Ovis ballagás
Ovis ballagás

Június 20-án, szombat délelőtt elballagtak a legidősebb óvodásaink az általános iskolába.

A legidősebbek ovisok nagy izgalommal várták az utolsó napot az óvodában. A legtöbben egy lelkesítő előre lépésként élték meg, de azért akadt olyan is, akit biztatni kellett az óvónéniknek, hogy “attól még jöhetsz délutánonként játszani az ovis játszótérre”. 🙂

A gyerekek szép műsorral készültek, amiben a szüleiknek bemutatták egy részét annak a tudásnak, amit itt a nevelőiktől tanultak. Ajkaikról édesen csendültek fel az ősi védikus mantrák, s utána pedig az Úr Kṛṣṇáról szóló magyar nyelvű mondókák. Az elbűvölő jelmezekbe öltözött ovisok egy rövid színdarabot is előadtak.

Ezután következett a ballagási tarisznyák átadása, melyben mindegyikük kapott néhány útravalót, köztük egy-egy róluk készült fényképekkel teli vidám emlékkönyvet. Nagy izgalommal mutatták meg a szüleiknek, hogy miket rejt a válltáska.

Egy szép tabló is készült ez alkalomból a gyerekekről, amivel a fényképeken is megörökítették a nevelők az elballagó ovisaink bűbájos vonásait. Ez mostantól az előtérben lesz látható.

Végezetül a szülők megköszönték a nevelőknek a több éves kitartó fáradozásaikat, majd egy finom falatokat is felvonultató oldott beszélgetéssel zárult az ovis ballagás.

Leave a Comment