Ovis ballagás
Ovis ballagás

Tíz ovisunk útra kelt az általános iskolába.

Eljött a várva várt nap, amikor egy szép ballagási ünnepség keretében elballagtak az elefánt-csoportosok (nagycsoportosok) az óvodából.

Először tapssal kísérve közösen elénekelték a “Samsára” kezdetű hajnali ima mind a nyolc versszakát. Ezután következett néhány mondóka. A műsor egy csodás színdarabbal folytatódott, mely egy jól ismert mesekönyv, A kincses szekrény meséi: A kis foltos első napja alapján készült. Látszott, hogy nagyon sokat készültek rá a gyerekek. A végén hódolatukat ajánlották a felnőtteknek, és Sivaráma Swami külön-külön meg is áldotta őket.

Ezután következett a ballagási tabló leleplezése, ami által ez a tíz ovis képek formájában mégis az oviban marad. Minden gyermek kapott egy tarisznyát, amiben az oviban eltöltött éveikről készült fényképek voltak. Így később is tudnak emlékezni arra, hogy milyen is volt az oviban.

A példás és jó sádhanával (a reggeli templomi programon való részvétellel) rendelkező gyerekek és szüleik elismerő oklevelet is kaptak:

Példás: Syáma és Syáma-rasa                            Jó: Jayanti, Sarasvatí ésNanda-dulál

Ezután Sríla Sivaráma Swami beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos a megtanítani a gyerekeknek a vaisnavák (szülők, tanárok és a közösség) tiszteletét.

Ezzel az ünnepség véget ért és a tíz ovis elsétált Sivaráma Swami, az óvónénik és az iskolai osztályfőnökük kíséretében a gurukulába.

 

Leave a Comment