Ovis kifestő
Ovis kifestő

Az óvodás gyerekek nagyon szeretnek színezni. Eleinte lelkesen összefirkálnak mindent, aztán lassan lassan megtanulják kitölteni a teret.

Syámaszundarí déví dászí ezt írta:

“Kifestők tömkelegét lehet nekik vásárolni, de a legkisebbek nem tudnak a vékony vonalak között maradni, nem fog nekik tetszeni a kész kép.
A lányommal ezt úgy oldottuk meg, hogy mindig kivágtuk a kiszínezett figurákat és ha már elég sok összegyűlt új képeket ragasztottunk belőle. Beszórtuk csillámporral, keretet készítettünk köré, vagy akár leporellós könyvecskéket is hajtogattunk belőlük. Így találtunk még pár óra közös játékot. Aztán elajándékoztuk őket, a legtöbbet éppen Karácsonyra. Mivel sok rokonunk van, ezért ezek a kis művek gyorsan fogytak ilyen tájban. Sokan kaptak így képeket Krisnáról, Rámacsandráról, Góvardhana-láláról, megcsodálták Őket, aztán eltették emlékbe. Anyukámnak már tele van egy egész fiókja:)

Most az egyik anyuka, Nisanta-lílá mátádzsí készített az ovinknak csoda helyes rajzokat, vastag körvonalakkal, hogy a legkisebbek is örömüket leljék a színezésben. Ezennel átnyújtunk ezekből egy csokorra valót, hogy a téli szünet alatt se unatkozzanak a csemeték.

Krisna-tudatos és boldog új évet kívánunk mindenkinek!”

Leave a Comment