»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ovis makett Krisna-völgyről
2017 08 05 by premamoya
Ovis makett

A templom épülete

Az óvodások megalkották Krisna-völgy makettjét.

Recepció

Úgy látszik, hogy az ovisok között többen is komoly tehetségek lesznek az építészet területén, mert egy kis ráérő idejükben Dharmarāṇī felügyelete alatt felépítették Krisna-völgy főbb létesítményeit egy makett formájában a jelenlegi állapotoknak megfelelően.

Habár a hivatalos rendezési terveket még nem ismerik, de az épületek láttán nincs kétségünk, hogy rövidesen jártassá válnak majd ezen a területen is.

Ez is azt mutatja, hogy az ovisok nem csak tétlenkednek és játszadoznak egész nap, hanem a játékaikon keresztül komolyan készülnek a felnőtt kori életszakaszukra.

A recepciótól egy kanyargós út vezet befelé. Ahogy ezen haladunk, kis idő múlva bal kéz felől feltűnik egy sárga színű épület, ami a tetején lévő piros kupolákkal szemmel láthatóan a Gurukulát mintázza. Az építője lehet, hogy néhány év múlva itt szeretné majd nevelni és oktatni az újabb generációkat?

Gurukula

 

Megyünk tovább az úton és rövidesen a templomépülethez érünk. Egy kiemelkedő kapu jelzi annak díszes bejáratát. Ezen áthaladva a templomszoba tárul elénk. Gyönyörű oltár jelöli az Isteni Pár imádatának helyszínét. Valamelyikük megépítette az oltár mögött az imádathoz szükséges helyiségeket is. Lehet, hogy szilárd meditációja révén néhány év múlva ott fogja szolgálni Rādhā-Śyāmasundarát?

A pūjārī az oltár mögött

Az épületben helyet kapott még a Govinda Étterem is. Nálunk még a gyerekek is tudják, hogy a prasādam a titkos fegyverünk. Ez természetesen fontosabb volt nekik, mint mondjuk az ajándékbolt. 🙂

A templom közelében felépítették még az élelmiszerboltot is, ami szintén arra vall, hogy nagy hangsúlyt szeretnének a későbbiekben is fektetni a jó minőségű, helyben megtermelt ennivalóra.

Mindezekből azt hiszem mindannyiunknak kitűnik, hogy az ovisok komolyan készülnek arra, hogy néhány év múlva ők is belépjenek a fent említett szolgálati területekre és hasonló módon továbbfejlesszék Krisna-völgyet, mint ahogyan az eddig is történt. De ezeket a jövőbeli terveket majd a következő foglalkozáson fogják az ovisok a nevelőik előtt feltárni,

Élelmiszerbolt

 

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa