Védjük a teheneket!
Védjük a teheneket!

Védjük a teheneket! címmel országos rajz- és fotópályázatot indítunk általános iskolás gyermekek részére az alábbi témakörökben:

  • A tehénanyától kapjuk a tejet – Csecsemőként az anyatej után a tehénanyák teje az, amit először meg tudunk inni, s amitől erősek és egészségesek lehetünk. Rajzold le, vagy készíts fotókat arról, hogyan kell kézzel fejni a teheneket!


  • A tejből miket tudsz magad készíteni? – A tejből nagyon sok egészséges ennivaló készíthető otthon, saját kezűleg is. Próbáld lerajzolni, vagy lefotózni, hogy Te milyen élelmiszereket tudsz elkészíteni tejből!
  • A bikák segítenek a mezőgazdaságban – A bikák nagyon hasznosak, mert az igavonás révén a mezőgazdaságban számos helyen lehet őket alkalmazni: szántás, boronálás, vetés, aratás, szénagyűjtés, szállítás. Próbálj rajzban, vagy fotón megörökíteni ezen tevékenységek közül egyet vagy akár többet is!
  • Ne edd meg a teheneket!!! – A húsipar az üvegházi gázkibocsátás 18 %-ért felelős, és ez több mint az összes közlekedési eszköz (autók, kamionok, repülők, hajók) szén-dioxidra átszámított szennyezése együttvéve!!! (Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 2006-os tanulmányából). 1 kg húsfehérje előállításához 6-15-ször annyi mezőgazdasági terület kell, mint 1 kg növényi fehérjéhez, és a termőterületet ma már nem lehet jelentősen növelni.  Fogalmazd meg a rajzoddal, vagy fotóiddal azt, hogy az állatok – elsősorban pedig a tehenek – ipari méretű pusztítása milyen környezeti, vagy akár erkölcsi problémák forrása, illetve miért jobb vegetáriánusnak lenni!

Az egyes életkori kategóriák az alábbiak:

I. kategória: 6-8 éves kor közötti

II. kategória: 8-10 éves kor közötti

III. kategória 10-12 éves kor közötti

IV. kategória 12-14 éves kor közötti

A Rajz- és Fotókategóriákban az egyes korcsoportokon belül az első három legsikeresebb mű alkotóját értékes jutalmakkal díjazzuk, melyeket a Krisna-völgyi Búcsú alkalmával 2011. július 23-n lehet majd személyesen átvenni a Nagyszínpadon.

A pályamunkák postára adási határideje: 2011. május 2.

A pályamunkákat papíron (a fotókat kinyomtatva!!!) kérjük beküldeni. A fotókhoz csatolandó az elektronikus változat CD-n. Az egyes képek legalább 800 kByte méretűek legyenek. A csak elektronikusan beküldött fotókat nem fogjuk tudni zsűrizni.

Kizárólag borítékban beérkezett pályamunkákat fogadunk el.

Postacímünk: Srí Prahláda Általános Iskola

8699 Somogyvámos, Fő u. 38.

A beküldött pályamunkákhoz csatolni kell a szerző nevét, értesítési címét és életkorát.

A leadási határidőig beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el.

Eredményhirdetés:  június 1-én a honlapon.

Ezzel együtt a nyertes műveket a Krisna-völgyi Búcsú ideje alatt az iskolánk tornatermében, valamint a honlapunkon be is mutatjuk majd.

One Thought to “Rajz- és fotópályázat: Védjük a teheneket!”

  1. […] országos rajz- és fotópályázatunkról is hírt adtunk nekik, hiszen az is a tehenek védelmével […]

Leave a Comment