»
S
I
D
E
B
A
R
«
Reggeli templomi lecke
2012 03 23 by premamoya
Reggeli templomi lecke

Reggeli templomi lecke

Mostanára a reggeli templomi lecke egy nagyon izgalmas kalanddá vált az általános iskolás gyerekeink számára.

Egy pár hónapja elkezdték kifejezni a nagyobb gyerekek, hogy nem nagyon érdekli őket a reggeli lecke. Ennek egyik szimptómája volt, hogy 8 órakor (vagy néha még előbb is :-)) néhányan kivonultak, meg sem várva az utolsó mondatokat.

Mivel a templomi programon való részvétel a szülők felelőssége, ezért közülük volt olyan, aki megpróbálta megmagyarázni a gyermekének, hogy illetlenség kimenni idő előtt a reggeli leckéről, s türelemre intve megvárták együtt azt a 4-5 percet, amíg az véget ért.

Összeültünk a tanárokkal, hogy kitaláljunk valamit jó dolgot. Az Úr Krisna meg is nyilvánította a lelki vágyát kis csoportunkon keresztül. Abban mindannyian egyet értettünk, hogy a gyerekeknek a reggeli leckéhez való hozzáállását kell megváltoztatnunk, s nem egyéb ötletek irányába gondolkodni. Ha megfelelően tudjuk motiválni őket, akkor biztosan örömmel vesznek majd részt ezen a programon is.

Csináljunk valami olyan játékot, ami egyénileg és csoportosan is motiválja őket a maguk fejlettségi szintjéhez mérten! Legyen mondjuk egy olyan feladat, hogy az elsősök lerajzolják, a nagyobbak egy-két szóval, a felsősök pedig egy-két mondattal összefoglalják, hogy mit tartanak lényegesnek az elhangzottakból. Ez az egyéni eredményességet inspirálja.

Épül a kép

Épül a kép

Ha pedig mindenki helyesen emelte ki a reggeli leckén elhangzottak lényegét, akkor húzhatnak  egy előre felvágott kép elemeiből egy borítékból, amikből így napról-napra kialakul előttük egy kép. Úgy próbáljuk a képet előre kiválasztani, hogy az kapcsolódjon a reggeli leckék témájához.

Emellett a tantárgyaink napi témáját is igyekezünk kapcsolni a szentírásból elhangzott reggel vers lelki tanulságához. Így a szentírásaink lelki tanításai napról-napra iránymutatást adnak nem csak a felnőttek, de immár a gyerekek számára is.

Amikor ezt az ötletet elmeséltük a szülőknek, hát mondanom sem kell, hogy eksztázisban voltak 🙂 Amikor pedig előadtuk a gyerekeknek, hogy milyen játékot találtunk ki, alig bírtak magukkal.Az egyik Ügyes kezek órán saját kezűleg megalkották azokat a jegyzetfüzeteiket, amikbe reggelente rajzolnak, vagy írogatnak. Nagy izgalommal találgatták hetekig, hogy mit fog ábrázolni az egyre több részletet felfedő kép.

S hogy még egyet csavarjunk a dolgon, kitaláltuk azt, hogy egy-egy ilyen kép megalkotása után kapnak egy tárgyat, aminek a fontossága majd a félév végén egy Kaland Nap során derül ki. De természetesen ennél több titkot most én sem árulhatok el. A többi rejtélyt majd a Kaland Napról írt bejegyzésből tudhatják meg türelmes olvasóink 🙂

Amikor nemrégiben Urmilá mátádzsínak elmeséltük ezt a fejlesztésünket, annyira eksztázisba került, hogy kérte, azonnal tegyük közzé (lehetőleg angolul is) a fenti eredményeinket. Ha valaki szeretne segíteni a fenti sorok lefordításában, az legyen kedves jelezze itt a Hozzászólok-on keresztül, vagy írja meg nekem Email-ben az alábbi címre: premamoya.srs@pamho.net

Köszönöm.


1 hozzászólás  
oktatas.krisnavolgy.hu » Archívum » Izgalmas kalandnap writes:
április 27th, 2012 at 17:11

[…] Templomi reggeli lecke bejegyzésben már hírt adtunk arról, hogy ehhez kapcsolódóan lesz egy izgalmas Kalandnap. A […]

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa