A Fény Ünnepe
A Fény Ünnepe

November 7-én délután a budai Várban található Történeti Múzeumban került megrendezésre a Fény Ünnepe (Dívali), melyen az iskolánk tanulóiból alakult tánccsoport a színvonalas program részeként egy indiai táncot mutatott be.

A Fény Ünnepe (Dívali) azt az ősi kedvtelést idézi fel, amikor az Úr Rámacsandra tizennégy évnyi száműzetés után visszatér birodalmába és éjszakai útját hívei fáklyák és mécsesek fényével világítják meg. A fény a tudást, míg a sötétség a tudatlanságot jelképezi. A mécses lángja a megvilágosodott lelket szimbolizálja. A mécsesek meggyújtásával önmagunkat  a Legfelsőbb Személy szeretetteli szolgálatába ajánljuk. Ez a mélyebb jelentése a Fény Ünnepének.

A patinás helyszín és a kiemelkedő vendégsereg láttán a gyerekek izgultak egy kicsit, de ennek ellenére nagyon szépen sikerült előadniuk. Az ünnepségen részt vevő kiemelkedő közéleti személyiségek, valamint támogatóink mind nagy figyelemmel kísérté az indiai táncbemutatót. A nézőközönség lelkes tapssal jutalmazta az ifjú táncművésznőket. A látványos táncprodukciót Ananya-gópí mátádzsí tanította be a gyerekeknek.

A program többi részei között szerepelt egy lélekemelő indiai zenei bemutató; egy vetítéssel egybekötött előadás Rádhá-Krisna prabhutól (Hosszú Zoltántól), aki Krisna-völgy elmúlt 20 évét mutatta be; s a program végén egy nagy mécses meggyújtása, ami a béke és a szeretet örökkévalóságát jelképezi.

Képek a Fény Ünnepéről:

Leave a Comment