»
S
I
D
E
B
A
R
«
Śrīla Prabhupāda a védikus tanításról – 10. rész
2015 04 08 by premamoya
Sríla Prabhupáda a védikus tanításról

Sríla Prabhupáda a védikus tanításról

“A gyerekek hadd társuljanak annyit az idősebbekkel a rendszeres Kṛṣṇa-tudatos programon, amennyit csak lehet!

Amikor a felnőttek dolgozni mennek, a gyerekek tanuljanak. A rendszeres Kṛṣṇa-tudatot azzal tanulhatják meg, hogy korán kelnek, tisztálkodnak, stb. Bármit, amit az idősebbek csinálnak, a gyerekek is végezhetik, ha lehetséges.” (Śrīla Prabhupāda levele Śrīla Aniruddha dāsa brahmacārīnak 1972. febr. 16.)

Krisna-völgyben a gyerekek a szüleikkel együtt vesznek részt a reggeli templomi lelki programokon, majd reggeliznek, s utána megy mindenki vagy tanulni, vagy dolgozni. Śrīla Prabhupāda itt is kiemeli, hogy az idősebbek (a szülőknek és a közösség idősebb tagjainak) példája nagyon fontos a gyerekek számára. Ha külön választjuk a reggeli programon a gyerekeket, akkor később fogják csak megtanulni, hogyan kell a templomban viselkedni. Minél korábban kapják meg ezt a mintát, annál mélyebben épül be nekik. Annál természetesebb lesz számukra. A kīrtana (zenés éneklés) természetesen tetszik a gyerekeknek. A szentírások tanításait értelmező előadáson is részt vesznek a gyerekek, s a tanulságos történetek mindig kivívják a figyelmüket.

A gyerekekkel rendszeresen el szoktunk látogatni azokra a szolgálati helyekre, ahol a felnőttek tevékenykednek. Ennek célja, hogy megismerjék az egyes munkaterületeket, és a későbbiekben ki tudják választani, hogy melyiket szeretnék az élethivatásukként gyakorolni.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa