»
S
I
D
E
B
A
R
«
Śrīla Prabhupāda a védikus tanításról – 11. rész (Pénzügyek)
2015 05 25 by premamoya
Srila Prabhupada a védikus oktatásról

Srila Prabhupada a védikus oktatásról

“Engedd, hogy minden gṛhastha (családos), aki akar, az üzleteljen, hogy támogassák a gurukulát.

A sannyāsīktól (lemondott rendben élőktől) és a brahmacārīktól (szerzetestanulóktól) nem várható el, hogy a gurukulát támogassák. A szülőknek felelősséget kell vállalniuk a gyerekekért, máskülönben ne legyen gyerekük! Nem helyeslem a templomok adóztatását, a szülőknek fizetniük kell a gyerekeik fenntartásáért.

Az üzletből származó nyereségükből először a gurukulát kell támogatniuk, és a többi mehet a helyi templom támogatására. Ha a gṛhasthák (családosok) könyvet akarnak osztani, akkor rendelkezni kell arról, hogy mennyi rész menjen a gurukulának. Másoknak, akik fontos közösségi ügyeket intéznek, kapniuk kell valamennyi pénzt, hogy fenntarthassák a gyermekeiket a gurukulában.” (Śrīla Prabhupāda levele Jayatīrtha Gosvāmīnak, 1976. január 22.)

“A gurukula fenntartása a szülők felelőssége. A templomok adóztatásával, vagy BBT-kölcsön felvételével a szülők lehetőséget kapnak, hogy kibújjanak a felelősség alól. Mielőtt gyermeket nemzenének, a szülőknek meg kell vizsgálniuk, hogy képesek lesznek-e fizetni a gyermek neveltetését.” (Śrīla Prabhupāda levele, 1976. január 22.)

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa