»
S
I
D
E
B
A
R
«
Śrīla Prabhupāda a védikus tanításról – 12. rész A tanárok jellemzői
2015 08 17 by premamoya
Sríla Prabhupáda a védikus tanításról

Sríla Prabhupáda a védikus tanításról

“A tanároknak szilárd, avatott bhaktáknak kell lenniük, különben hogyan kapnának a gyerekek helyes információt és példamutatást?” (Levél Aniruddha dāsa brahmacārīnak, 1972. ápr. 16.)

“Ha egy bhakta ingatag a Kṛṣṇa-tudatában, akkor hogyan is taníthatná a gyerekeket? Ha valaki nincsen szilárdan meggyőződve a Kṛṣṇa-tudatról, akkor nem hiszem, hogy a gyerekek jót tanulhatnak tőle.” (Levél Satsvarūpa dāsa Gosvāmīnak, 1972. febr. 16.)

“A gyerekek tanításakor nagyon figyelmesen idézd a könyveimet! Tanítsd meg a brāhmaṇák jellemzőit, melyeket a Bhagavad-gītā leír! Ezek a tulajdonságok természetesen kifejlődnek, ha tisztán adod a folyamatot. Az információ megtalálható a könyveimben. Ha szigorúan ragaszkodsz az azokban szereplő utasításaimhoz, az oktatási programod sikeressé válik. Mindenekelőtt a személyes példáddal kell tanítanod. Ez Śrī Caitanya Mahāprabhu elve. Japázzál tizenhat kört és kövesd a szabályozó elveket! A gyerekek automatikusan utánozni fogják, amit csinálsz, és komoly vaiṣṇavákká válnak. (Levél Hayagrīva dāsa adhikārinak, 1974. aug. 19-én)

 


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa