Srimad Bhagavatam 10_2
Srímad Bhágavatam 10/2

Néhány nappal ezelőtt érkezett meg a Srímad Bhágavatam tizedik énekének második kötete a Bhaktivedanta Book Trust (BBT) kiadásában.

Már régóta vártuk, hogy magyarul is megjelenhessen e kötet, melyet Sríla Prabhupáda két kiemelkedő tanítványára (név szerint Hridayánanda dásza Gószvámíra és Gópíparánadhana Prabhura) bízott, hogy eltávozása után az ő szellemiségét követve fordítsák le és magyarázatokkal lássák el.

E kötet a tizennegyedik fejezettől kezdve tartalmazza a Vrindávanában játszódó fő kedvteléseket (Dhenukászúra elpusztítása, Káliya megbüntetése, Pralambhászúra megölése, az erdőtűz elnyelése, a Govardhana-hegy felemelése, a Rásza-tánc, Aristászúra elpusztítása, Kési démon megölése, stb.), s végül a negyvennegyedik fejezettel bezárólag azt is, amikor az Úr Krisna elmegy Mathurába, és elpusztítja a zsarnokként uralkodó Kamsza királyt.

Az Úr ezen kedvteléseit olvasva a szívben lévő rossz tulajdonságok (kéj, düh, mohóság, stb.) mind eltűnnek, ezért nagyon fontos az odaadás ösvényén haladó hívőknek, hogy olvassák, vagy hallják ezeket a történeteket.

Mostantól könyvtárunk látogatói olvashatják és ki is kölcsönözhetik e csodálatos szentírást.

Ha pedig szeretne belőle egy saját példány(oka)t, akkor rendelését az alábbi módon megadhatja:

Email: [email protected]

tel.sz.: 30/9-658-358

8 Thoughts to “Srímad Bhágavatam 10/2”

 1. Kedves dsgfsdfrf!

  Adományokért tudjuk adni, 8.000 Ft-tól kezdődően.
  Mennyit szeretnél rendelni?

  sz.:premamoya d.

 2. […] alábbi idézetek a kb. ötezer éves Bhágavata-puránából (10.22.30-35) származnak, és a legfelsőbb Úr szavai által dicsőítik a természeti […]

 3. dsgf

  Olvashatatlan ez a betűtípus…

 4. […] megfelelően az alábbiakban  írom le röviden a “Szent könyvek: Bhagavad Gita, Srimad Bhagavatam” rám gyakorolt […]

 5. zsolt

  Üdvözletem -, igaz, hogy ezzel a kötettel együtt sem teljes még a Bhagavatam sorozat?

 6. premamoya

  Igen, a Bhágavatam 12 énekből áll, ezért lesz még mit olvasnunk. 🙂

 7. Ádám

  Kedves Premamoya!

  Lehet még rendelni a könyvből?

Leave a Comment