Suli-buli
Suli-buli

December 23-án tartottunk egy vidám suli-bulit, amellyel megünnepeltük a Sríla Prabhupáda Maratonban való sikeres részvételünket. A buli részeként a tanárok és a gyerekek közös főzéssel, mozizással, az ebéd megtisztelésével és ajándékozással készültek.

Először hozzáláttunk a főzés előkészítéséhez, megpucoltuk a leveshez zöldségeket, és begyúrtuk a lángoshoz (batura) a tésztát. Míg a tészta kelt, addig moziztunk egy kicsit. Elkezdtük levetíteni a Rádhé-Syáma 15 éves DVD anyagát, amit a tanáraink a templomépítéshez és a templom beavatásához kapcsolódó élményeikkel fűszereztek.

Ezután kezdődött Krisna-mayí mátádzsí főzőtanfolyama, amin a gyerekek megtanulták, hogyan kell sárgarépából, fehér répából, burgonyából, zöldborsóból és sütőtökből ízletes zöldséglevest készíteni.

A következő mozzanat a lángos (batura) nyújtása és sütése volt. A gyerekek nagyon ügyesen kinyújtották a tésztát, Krisna-mayí mátádzsí pedig alig győzte kisütni azokat. Ez idő alatt Szulalitá mátádzsí palacsintákat sütött.

Az ebéd felajánlása után elkezdődött a lakoma, mindenki lelkesen falta az odaadás ízeivel készült levest és lángost. Ezután előkerült a kerobos öntettel díszített palacsinta, ami csintalanságokra késztette a lurkókat, s elkezdték “kidíszíteni” az arcukat a csokimázzal. Nemsokkal ezután a tanárok is úgy döntöttek, hogy ebből nekik sem szabad kimaradni, s fergeteges nevetés közepette  szemléltük a különlegesebbnél különlegesebb “alkotásokat”.

A legizgalmasabb rész az ajándékok átadása volt. Előzetesen minden tanár és diák nevét összeraktuk egy kalapba, s mindenki húzott egy nevet, akinek titokban ajándékot készített. Most jött el a várva-várt pillanat, hogy átadjuk egymásnak a meglepetéseket. Volt nagy öröm, kacagás, viccek és ami még kell a jókedvhez. Mindenki ajándékokkal teli kézzel és boldogan zárta az évet.

Leave a Comment