DSCF5633Nem sokan tudják, hogy a Budapesten évente megrendezésre kerülő Szekérfesztiválnak folytatása is van itt Krisna-völgyben.

Az iskolától egy csodálatosan feldíszített ökrös-fogattal indultunk el, melyen az Úr Dzsagannátha (az univerzum Ura) foglalt helyet testvéreivel, Baladévával és Szubhadrával együtt. E nagy szekeret több kisebb is követte (babakocsi :-)), amikben a legkisebbek utaztak. Az iskolások biztosították a menet során a virágesőt, az ételfelajánlásokat, és még a zenei kíséretben is részt vettek dobokkal (mridanga) és cintányérokkal (karatála).

Ahogyan be akartunk kanyarodni a tehenészet felé, váratlanul eltört a kocsi rúdja!!! Az Úr elrendezéseként fogtuk fel e nehézséget, és gyorsan felajánlottuk Dzsagannáthának az első adag édességet. Eközben Srí Szaróvara mátádzsín keresztül megnyilvánult a  megoldás: Kössünk köteleket a szekérhez, és mi húzzuk tovább, ne az ökrök!

Videó részlet: Felajánlás Szanketnél

Videó részlet: Visszahúzzuk Krisnát!

Erre mindenki nagyon lelkes lett, hiszen 5000 éve ugyanígy maguk húzták vissza Vrindávanába  az Úr Krisnát az Ő örök társai. Eksztatikus hangulatban folytattuk a menetet, és néhány ételfelajánlás után megérkeztünk a templomba.

Videó részlet: Kirtana a templomban

Itt egy még lelkesebb énekléssel (kirtanával) üdvözöltük Srí Srí Rádhá-Krsnát, majd ezután átmentünk a sátorba, s az Úrnak felajánlott finomságok szétosztásával elégedetté tettük a résztvevőket.

Videó részlet: Kirtana a sátorban

Leave a Comment