Szelíd Energia tanösvényÚjabb résztvevővel gyarapodott az iskolai Szelíd Energia tanösvényünk, még pedig egy csinos kis szélkerékkel.

Gópí-csandra prabhu és Rádhá-vallabha prabhu kedves segítsége révén nemrégiben indult el az iskola tetejére telepített szélkerék próbaüzemi működése. Az időjárás jóvoltából volt alkalma bőven sürögni-forogni. Az elmúlt néhány hét tapasztalata alapján úgy tűnik, hogy a téli napszegény időszak alatt (amikor a napelemek nagyon kevés energiát termelnek) jelentősen hozzájárult az iskolai energiaellátásához.

Ökoiskolánkat minden évben több ezren látogatják meg. Vendégeink között egyre több a tanár- és a diákcsoport, akik a védikus oktatás mellett az önfenntartó életmódunkat is tanulmányozzák.

Krisna-völgyben a megújuló energiaforrások között nagy szerepet kap a fa (amit a fűtésnél alkalmazunk), a napenergia (amit a közintézmények világításánál), valamint egyre népszerűbb a szél erejének felhasználása is.

A Szelíd Energia tanösvényünk újabb állomásaként szeretnénk a jövő évben a napkollektoros melegvíz-termelő rendszerünket is kiépíteni.

2 Thoughts to “Szelíd Energia tanösvény”

  1. […] Például Krisna-völgyben az általános iskola teljes áramigényét napelemekkel és szélkerékkel fedezzük. Amikor felhős az idő, s nem süt a nap, akkor gyakori a szél, így ez a két rendszer […]

Leave a Comment