»
S
I
D
E
B
A
R
«
Szülői segítség
2010 01 06 by premamoya

DSCF2986Lehet, hogy nem minden általános iskola működik így, de Krisna-völgyben az a szokás, hogy a gyerekek szülei heti egy-egy óra szolgálattal hozzájárulnak az iskola fenntartásához.

Az anyukák az iskola épületében lévő helyiségek takarítását beosztják egymás között úgy, hogy mindenkire egyforma mennyiségű szolgálat jusson. Ezt úgy lehet megoldani, hogy havonta mindig valaki más tisztítja a lépcsőházat, a mosdókat, a tornatermet.

Az apukákra jut a vízmelegítőhöz szükséges fa behordása, ami a téli időszakban kiegészül az épület fűtéséhez szükséges jelentős mennyiségű tűzifával is. Tavasztól őszig az épület körül  akad mindig tennivaló, vagy néha egy kis “fúr-farag” szolgálat.

Mivel az apu és az anyu általában együtt jönnek segíteni, legtöbbször a csemetéik is velük tartanak, s gyakran ők is részt vesznek erejükhöz mérten a szolgálatban.


2 hozzászólás  
Nagy Tiborné writes:
január 7th, 2010 at 19:52

Kedvese Pedagógus kollégák!
Valamit nagyon tudhattok vagy – ami hihetőbb – összetartóbb közösség a Tiétek, mert ilyen mértékű segítséget nem mindenhol lehet “kicsikarni” a szülőktől a “világi” nevelési intézményekben! Gratulálok Nektek, s a további munkátokhoz jó egészséget, kitartást és hitet kívánok!
Kati, egy óvónő

premamoya writes:
január 9th, 2010 at 15:00

Kedves Kati!
Nagyon köszönjük a kedves szavakat. Azt gondoljuk, hogy ez nem a mi érdemünk, hanem inkább a Krisna-tudatos lelki kultúra hatásának tudható be.

Premamoya d.

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa