Tanári konferencia
Tanári konferencia

Iskolánk jeles tanára, Dvaipáyana prabhu (Gyöngyösi László) előadóként szerepelt a múlt héten Kaposváron megrendezett tanári konferencián.

A konferencia célja az volt, hogy összehozza az oktatás szervezőit, vezetőit, a tankönyvek készítőit, a tanárokat, hogy közvetlenül tudjanak kommunikálni egymással. Az első előadás az új, kísérleti tankönyvekről szólt. Egy egészen új szemlélet alapján készülnek, a tanárok, sőt akár a tanulók aktív bevonásával, internetes támogatással. A tanár szerepe itt már nem annyira csak az információk átadása, hanem inkább az, hogy felébresszék a tanulók érdeklődését a témák és a tanulás iránt.A második előadás egy Magyarországon még viszonylag új tanulásszervezési módszerről, a kooperatív tanulásról szólt. A harmadik pedig arról, hogyan olvassunk mesét a kisgyerekeknek.

Mindezek után szekciókra oszlott a közönség, ahol maguk a konferencia résztvevői lettek az előadók. Mindenki készült egy-egy témával amit érdemesnek gondolt arra hogy másokkal megosszon.
Iskolánk tanára egy, a matematika oktatásban bevált módszert, a homokóra-játékot mutatta be. A módszer a gyerekek számolási rutinját fejleszti játékosan, miközben pozitív viszonyulást épít  ki bennük a fejszámolás iránt és egy állandó visszajelzést ad arról, hogy éppen hol tart a fejlődésben.
A játékot a konferencia résztvevői ki is próbálták, s az utána következő kérdés-özönből arra következtettünk, hogy nagyon tetszett nekik.

Leave a Comment