»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanári továbbképzés – Aruddha mátádzsí
2011 06 24 by premamoya
Aruddha mátádzsí

Aruddha mátádzsí

Nemrégiben az iskolánk vendége volt Aruddha mátádzsí az Egyesült Államokból, akivel arról beszélgettünk, hogyan lehet a védikus írások (főként pedig a Srímad-Bhágavatam) alapján tanítani a gyermekeket.

Aruddha mátádzsí abból az ismert és bizonyított alapelvből indult ki, hogy a Srímad-Bhágavatam a legtökéletesebb szentírás, s emiatt megpróbálta a fiait úgy tanítani, hogy minél több tantárgyat ez alapján tanítson meg nekik. A Bhágavatamban szerepel az univerzum kialakulása, az élőlények teremtése, az egykori szent királyok dinasztiája és dicső tettei, az atomelmélet és még számtalan izgalmas téma.

Így csupán a Bhágavatam alapján megtanította a fiait az irodalom, a nyelvtan, a történelem, a biológia, a földrajz, a fizika és más tantárgyak mindegyikére. A matematikát és a zenét kellett csak a Bhágavatamtól függetlenül elsajátítani.

A módszer eredményeként a fiúk olyan jól haladtak a tananyagban, hogy Rádhika-ramana (Dr Ravi M. Gupta) 13 évesen elkezdte felsőfokú tanulmányait. 23 évesen szerzett PhD fokozatot az Oxford Egyetemen, testvére pedig jelenleg végzi ugyanezt.

Aruddha mátádzsí a világ számos országában tart erről a módszerről tanfolyamokat. Nagyon hasznos volt a vele való megbeszélés, s mivel korábban elkezdtünk már hasonló irányba fejleszteni, ez a képzés tovább lendítette ezt az irányvonalunkat.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa