Tanévnyitó ünnepség
Tanévnyitó ünnepség

Szeptember 1-én délelőtt tartottuk az általános iskolánk  Tanévnyitó ünnepségét a Krisna-völgyi Templomban.

Először egyházunk vezető lelkésze Sivaráma Szvámí Mahárádzsa előadását hallgathattuk meg a Krisna-tudatos oktatással kapcsolatban. Ezután a gyerekeink bemutatták A tolvaj kincse című színdarabot, ami természetesen nagy sikert aratott.

A színdarab után az elmúlt év tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása következett. Szeptembertől iskolánk nappalis tanulóinak létszáma 10, magántanulóinak létszáma pedig 7 fő lesz. Ezúton is megköszöntük tanárainknak, segítőinknek és adományozóinknak az elmúlt év során nyújtott szolgálatukat.

Az idei évtől több kisleány lépett a felső tagozatba, s az iskolai egyenruha nekik most már nem a szoknya és kendő, hanem a felnőtt hölgyek által is viselt hagyományos szárí lett. Lelkesen mutatták be magukat a csinos kis egyenruhájukban.

Ezt egy rövid zenei bemutató követte, ahol a harmónium, a mridanga (agyagdob) és a karatála (kézi cintányér) által keltett lágy dallamokat két új tanulónk, Dayitá és Príti furulya kísérettel színesítette.

A program következő részében a bizonyítványokat  adtuk át, ahol a védikus tantárgyakról is kaptak a kisdiákjaink egy éves értékelést. Ezután a gyerekek felajánlották a tanszereiket az oltárnál a Legfelsőbb Úrnak, Srí Krisnának.

Sivaráma Mahárádzsa az összes gyereket meghívta egy fagyira, ami természetesen lelkes fogadtatást váltott ki mindenkiből 🙂

Leave a Comment