»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanfolyam a védikus oktatásról
2010 01 27 by premamoya

Sokan kérték tőlünk, hogy szeretnének betekintést kapni a védikus oktatás “műhelytitkaiba”. Ezért elhatároztuk, hogy útjára indítjuk az alábbi tanfolyami sorozatunkat, melyben a Krisna-tudatos oktatás neves külföldi  szakembereinek anyagai közül közzé teszünk néhányat.

Urmilá déví dászí

Urmilá déví dászí

A Bevezető tanfolyami sorozat Urmilá déví dászí-tól (Dr. Edith Best) származik, aki a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének (ISKCON) egyik kiemelkedő tanáregyénisége.

Rövid életrajza: 1955-ben született New York Cityben. 1973-ban csatlakozott a Krisna-tudatos mozgalomhoz, és nem sokkal ezután férjhez ment Pratyatosa dászához (Howard Best). Az első avatást 1973-ban, a lelkészi avatást pedig 1975-ben kapta meg. Három gyermekük született (két fiú és egy lány). Két iskolát is alapítottak, egyet Detroitban (Michigan) és egyet Hillsboroughban (Észak-Carolina). 22 évnyi aktív tanári pályafutás után Urmilá déví dászí átadta az iskolák vezetését, és jelenleg a Krisna-tudat terjesztése mellett az iskolákkal, oktatással és szülőkkel kapcsolatos teendőket felügyeli nemzetközi szinten. Jelenleg is a New York-i Állami Egyetem és az Észak Carolinai Egyetem tanára, s mind emellett számos védikus oktatáshoz kapcsolódó könyv, cikk, valamint oktatási segédanyag szerzője. Az utóbbi években rendszeresen ellátogat Magyarországra, és a lelki oktatás-nevelés területén szerzett hatalmas tapasztalatával segíti a Srí Prahláda Általános Iskola működését.


1 hozzászólás  
oktatas.krisnavolgy.hu » Archívum » Haladó tanfolyam a védikus oktatásról writes:
február 19th, 2011 at 14:18

[…] Bevezető kurzusunk sikere után most a Haladó tanfolyamot indítjuk útjára, melynek anyaga szorosan kapcsolódik […]

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa