»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanfolyam szülőknek – Śrīla Prabhupāda a védikus oktatásról
2017 02 18 by premamoya
Tanfolyam szülőknek

Tanfolyam szülőknek

Elindítottunk egy tanfolyamot, ami az általános iskolánkba járó gyermekek szüleinek állítottunk össze Śrīla Prabhupādának a védikus oktatásról szóló útmutatásai alapján.

Śrīla Prabhupāda nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a Kṛṣṇa-hívő szülőknek nagyon tudatosnak kell lenniük arról, hogy mit jelent egy gyermek felnevelése, valamint lelki oktatása. A Krisna-völgyi Igazgató Tanács felkérésére ezért összeállítottunk egy szemináriumi tananyagot, amely ezt a témát járja körbe.

A “Śrīla Prabhupāda a Gurukuláról” című könyv anyagából válogattunk idézeteket, melyeket közösen meg is vitattunk. Első pontként azt kellett megértenünk, hogy Śrīla Prabhupāda által felvázolt oktatási modell (bentlakásos iskola) miben tér el a Krisna-völgyi iskolától és ezért hogyan kell helyesen értelmeznünk ezeket az iránymutatásokat. Megvitattunk több érdekes témát, például hogyan kell megértenünk azokat a kijelentéseket, hogy a mi gyerekeink prédikátorokká kell, hogy váljanak; vagy ne engedjük, hogy az állam beleszóljon a tanításunkba és még néhány ehhez hasonló.

A három részes tanfolyam első délutánján vagyunk túl, de már most az volt a tapasztalatunk, hogy nagyon hasznos kezdeményezést indítottunk útjára. Reméljük, hogy ezáltal a szülők egységesebb képpel fognak rendelkezni arról, hogy mi a gurukula oktatás célja, és hogyan tudjuk ezt Krisna-völgyben az évek alatt egyre jobban megvalósítani.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa