»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanulságos történetek – 14. Pattogatott kukorica rabság
2014 03 31 by premamoya
Pattogatott kukorica rabság

Pattogatott kukorica rabság

Egy nincstelen koldus az éhségtől rendkívül fáradtan támaszkodott egy széles oszlopnak egy utazók számára fenntartott pihenőházban. Arra járt egy gazdag kereskedő, aki éppen akkor végezte el napi fürdőjét a szent Gangeszben.

Amikor meglátta az éhes embert, elfogta a könyörület érzése és a közeli boltban vásárolt egy kis pattogatott kukoricát, hogy odaadja neki.

Az éhes ember természetesen nagyon szerette volna elfogadni az ételt és rögtön kinyújtotta mindkét kezét, ám ezt vagy teljes kimerültség miatt vagy intelligencia hiányában úgy tette, hogy az oszlopot továbbra is körülölelte.

Megértve, hogy az éhes ember nem fogja tudni hasznát venni az ételnek amíg az oszlopot öleli a könyörületes úriember azt tanácsolta neki, hogy vegye el a karjait az oszloptól mielőtt elfogadja a pattogatott kukoricát. Sajnos, az ostoba ember ragaszkodott hozzá, hogy úgy fogadja el a pattogatott kukoricát, hogy még mindig ölelte a széles oszlopot.

Nagyon vonakodva, a jószívű kereskedő beleöntötte a pattogatott kukoricát az éhes ember kezébe és odébb állt. A szerencsétlen ember ekkor el kezdett mindenhogyan próbálkozni, hogy megegye a kukoricát, de a széles oszlop körül soha nem tudta a szájával elérni a kezeit. Ugyanolyan éhes és csüggedt maradt, mint azelőtt volt.

MAGYARÁZAT

Minden ateista így szenved. A feltételekhez kötött lelkek inkább átölelik ennek az anyagi világnak az oszlopát és ostoba módon pihenni akarnak, miközben visszautasítanak minden érdemleges, jó dolgot. Inkább el kellene fogadniuk a tiszta bhakták értékes utasításait és követniük kellene azokat, hogy ezáltal arra képezhessék magukat, hogy miként adják fel a hasztalan pihenés varázsát e földi világnak az oszlopán.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa