»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanulságos történetek – 16. “A vak ember a tehén farkát fogja” téveszméje
2014 06 28 by premamoya
16 Vak ember a tehén farkát

16 Vak ember a tehén farkát

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vak ember, aki az apósához indult a sétabotja segítségével követve az utat. Amint egy mezőn haladt keresztül hamarosan találkozott egy tehénpásztorfiúval és megkérte őt: „Ó, testvérem, megtennéd nekem azt a szívességet, hogy elvezetnél az apósom házához? Kérlek!”

Erre a tehénpásztor azt felelte: „Olyan sok tehénre kell vigyáznom. Ha elviszlek az apósod házához, az összes tehén szétszéled. Persze, egy dolgot megtehetek érted: kölcsön tudom neked adni az egyik nagyon engedelmes és megbízható tehenemet. Nyugodtan megfoghatod a farkát és ő akadály nélkül el tud vezetni téged az apósod házához.”
Megfogadva a tehénpásztor tanácsát, a vak vándor határozottan megfogta a tehén farkát, a tehén pedig elindult maga után húzva az embert. A tehén azonban meglehetősen megijedt attól, hogy a vak ember erősen húzta a farkát. Emiatt őrjöngve kíméletlenül végighúzta a vak embert az úton, s tüskés bokrokon át, miközben hátsó lábaival gyakran kemény rúgásokat mért rá. Ennek következtében a vak ember teste súlyosan megsérült, ruhái pedig mind elszakadtak.
Végül az éjszaka kellős közepén, nagyon siralmas állapotban, vágásokkal és zúzódásokkal a testén teljesen meztelenül megérkezett az apósa házához. Az apósa házánál a szolgák marhatolvajnak nézték és ütötték-verték, hogy engedje el a tehén farkát. Így a vak embernek végtelen szenvedésben volt része.

MAGYARÁZAT
Akiknek rejtett motivációik vannak, egy valóban hiteles lelki tanítómester helyett állítólagos guruknál vesznek menedéket és végül nagyon nagy szenvedésben van részük, mint ahogy a vak embernek ebben a helyzetben.
Akárki nem tudja elvezetni az embert Isten legfelsőbb lakhelyére és egyetlen nem felhatalmazott képviselő sem tud bennünket úgy irányítani, hogy elnyerjük valódi jólétünket. Ezért az embernek kötelessége, hogy habozás nélkül menedéket vegyen egy hiteles Krisna-tudatos lelki tanítómesternél.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa