»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tanulságos történetek – 24. Felfelé köpködni
2015 09 18 by premamoya
Felfelé köpködni

Felfelé köpködni

Egyszer egy elkényeztetett gyermek erősködött, hogy a szülei hozzák le neki a Holdat és a csillagokat az égről.

A szülei bármennyire is próbáltak mindent latba vetni, hogy meggyőzzék: „Senki nem képes még csak megérinteni sem azokat.”, de a fiú fittyet hányt szavaikra. Akkor a szülők felvitték a fiút egy nagyon magas torony tetejére. Akkor is azt tapasztalta, hogy a Hold és a csillagok még mindig elérhetetlenek. Ekkor a fiú nagyon dühös lett az égre és így kiáltott oda neki: „Az ördögbe veled, te ég! Miért kell olyan magasan tartanod a Holdat és a csillagokat? Most nézd, hogy fogom éreztetni veled ennek a kellemetlen következményeit!”

Ahogy így átkozódott az ostoba fiú nagy utálattal elkezdett föl, az ég felé köpködni, de köpésének minden csöppje nyilvánvalóan visszahullott saját arcába.

 

MAGYARÁZAT

Azok, akik jobban szeretik gyalázni a lelki tanítómester és a vaiṣṇavák legmagasabb rendjét, egyszerűen csak teljesen szégyent hoznak magukra. Ezért minden jelentéktelen élőlény számára tanácsos, hogy inkább próbáljanak meg menedéket venni a lelki tanítómesternél és a vaiṣṇaváknál, hogy saját jólétük így biztosított legyen számukra.


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa