»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tehenészet haladóknak
2012 08 30 by premamoya
Tehenészet haladóknak

Tehenészet haladóknak

A nyári időszakban több alkalommal nyílt lehetősége a gyerekeknek a tehenészetben is elsajátítani komolyabb szakmai titkokat.

Antadhi pr. vezette a képzést. Az első alkalommal a Mehemed-óra volt. Tudjuk a versikéből, hogy “meg ne fogd a tehén farkát!”.Ezen kívül is volt még néhány balesetvédelmi szabály, amit be kell tartani a tehenészetben.

A második alkalommal már nem csak a tehenek, hanem a kicsit hevesebb természetű ökrök közé is bemehettek a gyerekek, és tisztogathatták őket. Az ökrök több, mint kíváncsi közeledésére kipróbálták a bot forgatásának technikáját, ami meggyőző érvnek bizonyult a továbbiakra. Így már kellő biztonságban érezték magukat a gyerekek.

Nagyon sokféle ismeretet elsajátítottak és begyakoroltak a tehenek gondozásának teendői közül. Az utolsó alkalommal már egészen odáig haladtak, hogy az ökrös szekér hajtását a legbátrabbak ki is próbálhatták. A többiek addig a bocifuttatás örömeiben merültek el. Mondanom sem kell, hogy ezek után van olyan gyerek, aki komolyabban tervezi, hogy tehenész lesz. 🙂


Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa