»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tehetségpont lettünk!
2018 03 11 by premamoya

 

Tehetsegpont lettünk

Tehetsegpont lettünk

Az általános iskolánk hivatalosan is Tehetségpont lett!

A napokban érkezett az értesítés, hogy sikeresen elfogadták az általános iskolánkat Tehetségpontként. Jelenleg Magyarországon az alábbi térkép mutatja, hol helyezkednek el tehetségpontok:

http://tehetseg.hu/tehetsegpontok/terkep

Valójában mindenki tehetséges valamiben. Egyértelmű, hogy nincs olyan gyermek, aki mindenben tehetségtelen lenne. Ezért az igazi tehetséggondozás első lépése azt jelenti, hogy megtaláljuk mindenkiben, hogy mi az, amiben ő jó. Alapvetően 4 típusba (varnába) sorolhatóak az emberek, melyek természetes módon minden társadalomban megtalálhatóak. Ahhoz, hogy felmérjük, melyik gyermekre mi a legjellemzőbb, ahhoz jól kell ismerni a jellemét, a reakcióit, a képességeit, az érdeklődését, stb.

Ha sikerült kideríteni, hogy melyik varnába tartozik, akkor elindulhat az ehhez tartozó tevékenységi körökben való fejlesztése, lelkesítése. A védikus nevelés és oktatás fő módszere az inspiráció. A tanár feladata az, hogyan tudja segíteni a gyermek testi, mentális és lelki kibontakozását, fejlődését. 

Köszönjük Candra matajinak, hogy iskolánkban elvállalta a tehetséggondozás területének koordinálásával járó feladatokat. 🙂

 

 


1 hozzászólás  
Yasomati nandana d. writes:
március 11th, 2018 at 21:22

Szívből gratulálok Nektek! Remek, hogy ilyen dolgokban fejlődik az egyház lelki alapokon álló oktatása.

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa