Tehetsegpont lettünk
Tehetsegpont lettünk

Az általános iskolánk hivatalosan is Tehetségpont lett!

A napokban érkezett az értesítés, hogy sikeresen elfogadták az általános iskolánkat Tehetségpontként. Jelenleg Magyarországon az alábbi térkép mutatja, hol helyezkednek el tehetségpontok:

http://tehetseg.hu/tehetsegpontok/terkep

Valójában mindenki tehetséges valamiben. Egyértelmű, hogy nincs olyan gyermek, aki mindenben tehetségtelen lenne. Ezért az igazi tehetséggondozás első lépése azt jelenti, hogy megtaláljuk mindenkiben, hogy mi az, amiben ő jó. Alapvetően 4 típusba (varnába) sorolhatóak az emberek, melyek természetes módon minden társadalomban megtalálhatóak. Ahhoz, hogy felmérjük, melyik gyermekre mi a legjellemzőbb, ahhoz jól kell ismerni a jellemét, a reakcióit, a képességeit, az érdeklődését, stb.

Ha sikerült kideríteni, hogy melyik varnába tartozik, akkor elindulhat az ehhez tartozó tevékenységi körökben való fejlesztése, lelkesítése. A védikus nevelés és oktatás fő módszere az inspiráció. A tanár feladata az, hogyan tudja segíteni a gyermek testi, mentális és lelki kibontakozását, fejlődését. 

Köszönjük Candra matajinak, hogy iskolánkban elvállalta a tehetséggondozás területének koordinálásával járó feladatokat. 🙂

 

 

One Thought to “Tehetségpont lettünk!”

  1. Szívből gratulálok Nektek! Remek, hogy ilyen dolgokban fejlődik az egyház lelki alapokon álló oktatása.

Leave a Comment