Téli örömök
Téli örömök

Az általános iskolás gyerekek már nagyon várták, hogy szánkózhassanak végre, és úgy tűnik, hogy a kérésük meghallgatásra lelt, mert esett is hó bőven.

Az iskola domboldala kiváló szánkópályául szolgál, jobbat álmodni sem lehet, leszámítva egy-két oda nem illő fát :-). A testnevelés óráik ilyenkor a téli sportok gyakorlásáról szólnak. Ahogy esik egy kis hó, rögtön előkerülnek a szánkók, a műanyag bobok, a csúszkák és minden, amin siklani lehet.

Az egyénileg lesiklók közül a legjobbak egészen a Prabhupáda-sétányt szegélyező árokig képesek elcsúszni, ezért aztán a gyerekek okosan telehordták azt hóval, hogy a műanyag bobok ne roppanjanak szét ott darabokra. Így ez a lassító biztonságosan megállítja őket.

Sokféle módon próbálkoznak a gyerekek: a szánkón ülve egyedül, vagy párosával, hason fekve, sőt kettes-hármas-négyes karavánban is! Ez utóbbi a legizgalmasabb, mivel nagyon nehéz irányítani és ezért kígyóként ide-oda kanyarogva halad lefelé. Időnként a legutolsó annyira kisodródik, hogy fel is szokott borulni.

Így ezekben a napokban sok-sok kacagás, sikongatások, vidám hangok töltik meg az iskola környékét.

 

Leave a Comment