»
S
I
D
E
B
A
R
«
Új kiadvány – Gyermek-kifestő
2011 02 17 by premamoya
Gyermek-kifestő

Gyermek-kifestő

Nemrégiben megjelent egy újabb gyönyörű kiadványunk, ami Dvaipáyana prabhu és felesége, Csandra-kántá mátádzsí odaadását túkrözi. A címe: Rádhá-Sjáma és a gópík

A 14 gyönyörű, kiszínezendő kép az Úr Krisna gópíjait mutatja be kis versikékkel, melyekben leírja jellemüket, szolgálataikat, ruházatukat, stb.

Ára: 800 Ft-tól kezdődően (adomány jelleggel)

Idézet a szerzők bevezetőjéből:

A kisgyermekek életében nagy szerepe van a gyermekverseknek. Ritmusosak, dallamosak, érdekesek, könnyen megjegyzik õket, s ezáltal ismerkednek a nyelvvel és a világgal is. Mindamellett egy-egy ilyen vers egész életére elkísérheti õket. Még nagyobb a jelentõsége egy ilyen versnek, ha Krisnáról vagy az Õ társairól szól.

A két-három éves gyermekek szüleinek azt javasoljuk, hogy miközben a rajzokat mutatják a nekik, olvassák el a versikéket újra meg újra. Lehet, hogy még nem értenek meg belõle minden szót, de ebben a korban ennek még nincs is jelentõsége. El is lehet játszani a verseket: hogyan legyezi Csampakalatá Rádhá-Sjámát egy csámarával, hogyan hoz Nekik vizet Szudéví …

Négy-öt éveseknél a versek ismételgetésén túl ez az együttlét arra is jó alkalom, hogy a szülõk Krisnáról és a gópíkról meséljenek nekik. Hogyan öltözködnek, miket szoktak játszani. Krisna megvédte a gópíkat, amikor megjelent a félelmetes bika, Aristászura. Krisna gyöngyöt ültetett, amibõl csodálatos gyöngybokrok nõttek ki. Persze a gópík is akartak ilyen gyöngybokrokat ültetni, ezért elkérték szüleik összes gyöngyét. … Természetesen a képeket ki is lehet színezni. A szülõ segíthet, és megbeszélhetik, hogy milyen színûre kell színezni a ruhákat, a kellékeket, milyen legyen a háttér.

Hat éves kortól a gyerekek már egyre precízebben tudnak színezni, s ha már olvasni is megtanultak, saját maguk is megpróbálhatják a versek alapján kiszínezni a gópíkat.

Kívánunk mindenkinek kellemes és hasznos lelki idõtöltést!Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa