»
S
I
D
E
B
A
R
«
Új sorozat! – A természet gurui
2011 08 26 by premamoya
A természet gurui

A természet gurui

Új sorozatot indítunk útjára, ami A természet gurui címet viseli. Ha alaposan megfigyeljük a körülöttünk lévő természet egyes jelenségeit, akkor az intelligenciánk helyes használatával különleges felismerésekre bukkanhatunk.

Az 5.000 éves ősi védikus írás, a Srímad-Bhágavatam 11-dik éneke felidéz egy beszélgetést, amely Yadu király és egy bölcs között zajlott le réges-régen. A szent felsorol 24 olyan gurut a környezetéből, akiket megfigyelve komoly lelki tudásra tett szert.

Rövidesen megtudhatjuk, hogy mit tanulhatunk a Földtől, a széltől, az égtől, a víztől, a tűztől, a Holdtól, a Naptól, a galambtól, a kígyótól, a óceántól, a molylepkétől, a méhecskétől, az elefánttól, az őztől, a haltól, a sastól, a póktól, a bogárkától és a testünktől.

Jócskán bővíthető az előbbi felsorolás, ezért e sorozatban szeretnénk később közzé tenni azokból a példákból is, amiket a honlapunk olvasói figyeltek meg. Ezeket a személyes tapasztalatokat e sorozat bejegyzései után a  Hozzászólások résznél várjuk.


1 hozzászólás  
Góvinda Khiri Mahaprabhu writes:
október 2nd, 2011 at 22:05

a földanya táplál minket–a szél a testvérünk–az ég a küldökünk–a víz a magom–a tűz a kilélegzésem—-a hold az elménk–a nap a szemünk–a galamb az ATYA–a kígyó a jó és a rossz tudása–az óceán a hasam–a molylepke a mozgó paramátmá—a méhecske a szorgalom–az elefánt az akadályok elhárítólya és az utolsó születés–az őz a lemondás– a hal az áldozat–a sas a legmagasabb szellem—a pók a csoportegység–a bogárka a kéj–a testünk lelkünk temploma,vagy városa–

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa