Zenés felvonulás
Zenés felvonulás

Az Úr Gauránga megjelenési napja alkalmából Krisna-völgy lakói tartottak egy vidám, zenés felvonulást Kaposváron, amin az iskolánk tanulói is részt vettek.

Mivel az egyházi ünnepeink kapcsán az év során csak néhány ilyen zenés, városi felvonulást szoktunk szervezni, ezért már előre nagy lázban égtek a gyerekek. A tavalyi élményeik alapján reménykedve várták, hogy ismét oszthassák az Úr Krisna szent nevét a Hare-Krisna mantra formájában, és a menet mellett a Krisna-völgybe invitáló színes szórólapokat.

A Kaposvár szívében elnyújtózó sétálóutcák alkalmas teret kínáltak a vidám felvonulásnak, az időjárás pedig kifejezetten csodálatos volt. Nyugtatni kellett a lelkes szórólaposainkat, hogyne rohanjanak egymással versenyezve a járókelőkhöz, mert azok úgyis szembe jönnek velünk.Rengetegen integettek az ablakokból, vagy az üzletekből a lágy lelki dallamok hallatán.

Az emberek örömmel fogadtak bennünket, s többen kifejezték lelkesedésüket az egyházi státuszunk megtartását illetően. Nagyon sokan ígérték, hogy eljönnek hozzánk a közeljövőben. A többségük azonban már járt nálunk, s kifejezték, hogy szeretnének újra meglátogatnak bennünket.

Magunk sem hittük, de egy jó óra leforgása alatt majdnem ezer szórólap s még ennél is több transzcendentális lelki mantra talált gazdára.

Leave a Comment