Iskola: 30/931-2773 Óvoda: 30/540-8662[email protected]

Kézműves hét lányoknak

Kézműves hét

Június 29 – Július 1.

A projekt időtartama: 9.00 – 13.00

 

Hétfő-szerda: 

Fiúk/lányok

A gyerekeknek lehetőségük lesz különböző művészeti tevékenységek kipróbálására. A foglalkozások között lesz korongozás, agyagszobrászkodás, horgolás, kötés, gyöngyfűzés, virágfűzés (ahogy a pujari-ban is csinálják), ékszerkészítés turbán készítés, hajfonás, madáretető építése és különböző festészeti foglalkozások.

 

A felállás úgy fog kinézni hogy minden asztalnál lesz egy művészeti foglalkozás pl. lesz a fazekas asztal, festőasztal, ékszerkészítő asztal.
Egy asztalnál 5 fő ülhet majd le, ezért forgó rendszer lesz hogy minden gyereknek lehetősége legyen kipróbálni a különböző tevékenységeket. Más szóval minden órában/ másfél órában váltakozni fog, hogy ki melyik asztalhoz megy.

 

Miben lehet segíteni?

 

  • Kérjük, aki tud, a kertjéből hozzon virágot, hogy gyönyörű virág füzéreket tudjanak csinálni majd a gyerekek. 
  • Ha van régi fehér ágynemű, hozzatok, azt festővászonnak tudjuk használni.

 

A nagylányoknak ezentúl szerdánként Vrindavani matajival lesz alkalmuk a szövés és más textilkészítési és díszítési eljárásokat kipróbálni, gyakorolni. 

 

Csütörtök:
A mai naptól a tanáraink elutaznak, így a gyermekek lefoglaltságát többek között szülői összefogással tudjuk megoldani. Köszönjük szépen a támogató szülőknek a segítségét.
Csütörtök és pénteken a fenti ok miatt nem lesz templomi ügyelet, kérjük, a családok a reggeli programon való részvételt egyénileg oldják meg!

Lányok:
A lányok a mai napon hennázni tanulnak, Nisanta-lila mataji jóvoltából, akinek Syama-mohita mataji segít ebben. Köszönjük szépen mindkettőjük aktív szülői seváját!

 

Péntek: 

Lányok: 

A lányok a mai napon kirándulni mehetnének, ehhez várjuk a lelkes anyukák támogatását, kíséretét. Kérem, nálam (Candra DD.) jelentkezzenek, akik ezen a napon tudnak segíteni egy kis közeli kirándulás kísérettel (pl.a farm körüli parikrama, vagy 7 tó).
Ha ez nem jön össze, akkor a lányok a farmon végeznek szolgálatot, Sukhayanti matajinál az önfenntartás területén.

Mindenkit szeretettel várunk