»
S
I
D
E
B
A
R
«
Zarándoktábor Krisna-völgyben
2011 08 18 by premamoya
Zarándoktábor

Zarándoktábor

Másodéves teológus hallgatók lelkes csoportja töltött el egy 5 napos zarándoktábort Krisna-völgyben. Az első nap feltérképeztük azokat a legfőbb szent helyeket, amelyeket csodálatos pavilonok ékesítenek.

Másnap, csütörtök délelőtt zenés menettel indultunk Mathurába, s az ott található Visrama-ghátnál bemutattunk egy árati-ceremóniát, hogy lelkileg sikeres lehessen a zarándoklatunk. A következő állomás Dzsanmaszthána volt, ahol felidéztük az Úr Krisna megjelenésének transzcendentális történetét. A szívünk és a szent hely tisztítását egybekötöttük a nemkívánatos gyomnövények eltávolításával.

Délután Gókulában folytattuk a zarándoklatunkat, ahová Krisna megjelenése után vitte Vaszudéva. Felidéztünk több olyan kedvtelést, melyek során Krisna megvédte társait veszedelmes támadóktól. Ezeknek a démonoknak  az elpusztításairól szóló csodálatos történetek a szívünkben lévő rossz tulajdonságokat semmisítik meg, ha hittel és odaadással hallgatjuk ezeket.

Pénteken délelőtt ellátogattunk azokra a helyekre, ahová Gókulából később elköltözött Krisna illetve Rádhá a családjukkal. Így jutottunk el Rádhá gyermekkori kedvteléseinek virágzó helyszínére, Varsánába, majd ezután Yavatba, ahová férjhez menetele után került. Délután elsétáltunk Krisna ifjúi kedvteléseinek színterére, Nandagrámába. Ezeken a helyeken sokféle bájos, mulatságos történetet hallhattunk.

Szombaton a Yamuná folyó mentén elhelyezkedő szent helyeket érintettük, s végül részletesen felidéztük Káliya kígyó megtisztításának történetét. Délután a Góvardhana-hegyet jártuk körbe. Ennek kapcsán felidéztük az Úr Krisna egyik legkülönlegesebb kedvtelését, amikor felemelte, s 7 napig kisujja hegyén tartotta e hegyet, hogí megvédje a pusztító esőtől örök társait. Végezetül a templomépületben található szent helyek történetét hallgathattuk meg. Utolsó este már olyan eksztatikus volt a hangulat, hogy a lelkesedésünk tüze fellobbantott egy máglyát. Jót énekeltünk és Krisna társairól olvastunk fel a tábortűz mellett.

Vasárnap délelőtt a templom melletti pavilonnál kezdtünk, ahol Krisna a rásza-táncot mutatja be, majd a falurész házai közül néhány szent helyet említettünk meg. Ezek egyikében éppen itt lakik Sríla Prabhupáda kedves tanítványa Késava Bhárati Mahárádzsa, aki kegyesen elfogadta, hogy meglátogassuk őt, s néhány kérdésünkre is választ kaptunk tőle.

Utoljára még egyszer a szívünkbe zártuk Krisna-völgyet, hogy ezentúl bárhová is megyünk, mindig tudjunk emlékezni e szent helyekre, és az Úr Krisna csodálatos kedvteléseire addig, míg újra vissza nem térünk ide.


2 hozzászólás  
Knódel Judit writes:
augusztus 19th, 2011 at 08:54

Csodálatos élmény volt, köszönöm a lehetőséget! Lelkesítők voltak vezetőink előadásai, valóban “minden szó ének és minden lépés tánc” volt.
Még egyszer köszönöm!
Hare Krsna!

Krisna-völgy » Blog Archive » Zarándoktábor Krisna-völgyben writes:
augusztus 30th, 2011 at 11:59

[…] és folytatás: Krisna-volgy oktatási blog var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Share", Save: "Save", Subscribe: […]

Hozzászólások

»  Substance: WordPress   »  Style: Ahren Ahimsa