MÁRCIUS 23.-27. 6.O. Lány Magyar

Március 23-29.

6.o. lány Nisa

Magyar

Hare Krisna kedves Nisa! Rég láttalak, így remélem jól vagy! Rosszul jött ki, hogy beteg voltál, aztán pedig már kezdődött is ez a karantén mizéria.

Na, akkor először leírom a nyelvtant.

Nyelvtan

Végre elkezdheted a 6. osztályos tankönyv tanulmányozását, ami nem kevésbé íródott gyereknyelven. Azért próbálkozz.:)

Tk. 34.o. elolvasni. Ezen az oldalon van egy 2. feladat, azt is oldd meg a füzetben.

Tk. 35.o./2 (a szöveg fölé írhatod)

Munkafüzet: 18.o./1ab, 3, 4 19.o/1,2.

Világi irodalom

Olvasónapló: Már eddig is szerettem volna újra visszavezetni. Na de most! Szóval szeretném, ha a Mahabharattal kezdenéd, mert az maradt abba. Meg amúgy is olyan csodálatos olvasmány!!:) Ugye?:) Jó lenne, ha naponta tudnál olvasni legalább fél órát (bár lehet, hogy ezt eddig is tetted) . Nézzük, hogy fér be az idődbe. Ám egy fejezetet mindenképp olvass el. De szerintem neked menni fog akár kettő is. Majd jelezz vissza, hogy mi fér bele. És! Ugye, ha olvasónaplóról van szó, akkor arról összefoglalást is kellene írni. De már elképzeltem milyen szenvedő arcot vágsz e hír hallatán (hihi), ezért arra gondoltam, hogy hangüzenetként elküldheted nekem akár viberen. Gondolom ez így jobban tetszik.:)

Toldi 3.ének Tk. 82-84.o. kék feladatok 4,5 (ezt magadban átgondolhatod, vagy, ha van kinek, akkor elmondhatod) 

Kapcsolódó 3ab (Ezt jó lenne, ha apukáddal vagy anyukáddal megcsinálnátok, ha ráérnek. Fel is vehetnétek, hogy meghallgassam.)

mf. 36.o./1, 37.o./4,5

Śrīmad Bhāgavatam

Fejezzétek be a szöveg kiemelését Aśvatthāmā történetéről, majd olvassátok át újból. Utána pedig oldjátok meg a tesztet, amit szintén láthattok a honlapon. Vagyis az ötödikes lányok mappájában lesz. Ideírom a megoldásokat, de csak utána nézzétek meg!! Majd elmondjátok, hogy hogyan sikerült. Amúgy nem nehéz. 

Megoldás: 1.a. 2.d., 3.b, 4.b., 5. Megölte a Pándavák öt alvó fiát, 6. nem, 7. Arjuna., 8. elmenekült, 9.c., 10.b., 11.b., 12.,c., 13. Arjuna elvette Aśvatthāmā ékszereit és levágta a haját

Majd írjatok egy levelet úgy, mintha ti lennétek Aśvatthāmā. Az jó, ha a jövő hét elején elkülditek. Mármint a márc.30-ával kezdődő héten. Ez egy bűnbánó levél legyen, amit a Pándaváknak írtok. Legyen megszólítás, elbúcsúzás. Kb.1 oldal legyen. Írok néhány segítő kérdést, amire a válasz jó lehet a levél 

A kérdések: – Mit tettél?

  • Miért tetted, amit tettél?
  • Hogy érzi most magát? tartalmának, de írhattok másról is. A lényeg, hogy igazán éljétek bele magatokat abba, hogy megöltetek 5 fiút és ezzel nagyon nagy fájdalmat okoztatok a Pándaváknak, és nagyon megbántátok.
  • Kiért tette ezt és az elégedett volt-e vele?
  • Mit fog most csinálni?

Related posts