MÁRCIUS 24. 6.o. Fiú Magyar

Március 23-29.

6. osztály fiúk

magyar

Hare Krisna kedves fiúk! Remélem, mindenki jól van! Hamarosan beszélünk is, de addig elküldöm a teendőket.

Nyelvtan

Utolsó órán elkezdtétek venni a főneveket Haridvári matajival. Ez a tk.52-53. oldalán található. Ezt még egyszer olvassátok el figyelmesen. 

Bharatnak és Bala gopálnak az alábbi feladatok a munkafüzetben (Suvrata már megcsinálta): 55.o./1bcd, 2,3, 56.o/ 1,2,

Mindenkinek: mf. 57.o./5,6,7, 58.o./ 1, 2ab

Írjatok egy tollbamondást egy családtag segítségével T15 Tk.137.o.

Nyelvtanból is mindent küldjetek el, amit megcsináltatok.

Világi irodalom

Toldi 6.ének Tk.101-106.oldal elolvasni, Tk. 106.o. kék feladatok 3. (Füzetbe dolgozzatok!), Kapcsolódó 3., Tk. 107.o. elolvasni, majd kék feladatok 1. és 2. (Itt egy táblázatot kell készíteni, amit szintén a füzetbe készíts el.) Mindent, amit csináltok, küldjétek el fotóként viberen vagy emailben, vagy ahogy szeretnétek.

Olvasónapló: Ugyanúgy folytassuk. Vagyis olvashatnátok többet, kb.10 oldalt hetente. Összefoglalásként nem kell többet írni. Bharat lehet, hogy eddig is ennyit olvasott, mert ő fejezeteket olvasott. Ha valaki kiolvasta a könyvét, akkor szóljon, és választunk másikat. Ezt is kérem elküldeni. 

!!Ezen a héten viszont a Śrīmad Bhāgavatam 1. énekének 8. fejezetét olvassátok el: Kunti királynő imáit. A verseket csak. Ez a jövő heti Bhágavatam órához kell. Erről is írjatok egy összefoglalást.!!

Śrīmad Bhāgavatam

Utolsó órán lediktáltam nektek 5 vagy 6 szót a füzetbe. Azokat először magyarázzátok meg, hogy mit jelent írásban. Majd írjatok hozzájuk rokon értelmű szavakat, majd ellentétes jelentésűt, amennyit csak tudtok. Utána írjatok az eredeti szavakkal 1-1 mondatot. 

Related posts