Hare Krisna kedves fiúk!

Nyelvtan

Múlt héten remélhetőleg sikerült jól átnézni a mellékneveket, így most meg tudjátok írni a felmérőt. Minden feladatot olvassatok el figyelmesen! Ha készen vagytok, nézzétek át még egyszer! Van egy hanganyag is, amin a tollbamondás szavai, illetve szövege van fent. Azt is hallgassátok meg és a füzetbe írjátok le, majd fotózzátok be.

Világi irodalom

Most pedig vedd elő a Hétszínvilág olvasókönyvet, amit eddig még nem használtunk. Az újabbik fajtát, vagyis a sárgát. A Bagollyal nyaraltunk című történetet olvasd el (8-9. oldal)! A 9.oldalon található feladatokat (2,3,4.) csináld meg szóban és küldd el hanganyagként. Ha az nem megy, akkor írd le.

Aztán pedig vedd elő a munkafüzetet és az alábbi feladatokat csináld meg: 5.o./3,4 (beszéld át valakivel, ha nincs kivel, akkor csak gondold át), 5a, 7

Az olvasónaplót továbbra is várom.

Śrīmad Bhāgavatam

Egy-két mondatban magyarázd meg az alábbi szavak jelentését: meghódol, szerencsétlen, gyáva, elpusztít, tisztelet. Majd írjatok hozzájuk rokon értelmű szavakat, majd ellentétes jelentésűt, amennyit csak tudtok. Ha nem annyira megy, akkor nyugodtan használjatok szinonima szótárat. Utána írjatok az eredeti szavakkal 1-1 mondatot. 

Mahābhārata

A következő történet Draupadi svayamvarája. Az erről szóló papírt vágjátok ki, ragasszátok be, majd csináljátok meg a hozzá kapcsolódó szokásos feladatokat.

E heti meditáció pedig a lemondás. Olvassátok el, amit beragasztottunk róla, és próbáljátok a héten gyakorolni.

Szép hetet!
Szolgátok:

Sulalita d.d.

Related posts