Hare Krisna kedves lányok!

Nyelvtan

Ha esetleg a múlt heti tollbamondást nem sikerült megírni ( Tk.123.o. T8), akkor most még megtehetitek.
Ahogy ígértem, ezen a héten még gyakorolnátok az elválasztást, utána pedig nézzétek át az eddig tanultakat, azaz: Tk.36-50.o. Jövő héten lesz belőle beszámoló.
Szóval az alábbi feladatokat csináljátok még meg: mf. 35.o./ 1ab, 2, 3 36.o/4, 1, 2,3

Mindent küldjetek el.

Világi irodalom

Végül azt beszéltük, hogy nem kötelező az olvasónapló. Ha valakinek van ideje, akkor nagyon jó lenne, ha haladna tovább, de ha nincs, hát nincs.

Ezen a héten a feladatlap készítők a Yamuna és a Goloka. Golokáé a Vörös tenger, Yamunáé pedig a Tízparancsolat. Kérlek, szerda estig írjátok meg, hogy másnap a többiek ki tudják tölteni. Mindenki csak nekem küldje el. Vagyis Goloka Áratinak és Preminek személyesen is odaadhatja. De attól még küldjétek el nekem, hogy Yamunának tudjam továbbítani. Köszönöm.

Az e heti két történet tehát: A Vörös – tenger kettéválása és a Mózes és a Tízparancsolat.

Śrīmad Bhāgavatam

Hasonló lesz a feladat, mint múlt héten, csak most nem Aśvatthāmā szemszögéből, hanem Arjunáéból. Szóval most is vegyél elő egy A4-es papírt és oszd fel 3 részre! Erőteljesen rajzolj, hogy jól látható legyen! Az első rajz: Mit látott Arjuna a szekeréről, amikor Aśvatthāmā kibocsájtotta a brahmāstrát? Második rajz: Hogyan érezhette magát Arjuna, amikor látta a brahmāstrát? Csak az arcát rajzold le, amin jól látszanak az érzései. A hatodikosok rajzain nagyon jókat mulattunk.:) Biztos a tiétek is vicces lesz. Harmadik rész: Képzeld azt, hogy ott vagy Arjunával a szekerén, amikor megnyilvánult a brahmāstra! Mit látsz, hallasz és érzel? Írd le!

A következő feladat szorgalmi. Ha van időd és kedved, akkor hajrá! Jó kis feladat ez is.:)

Aztán válassz az alábbi szereplők közül egyet! Duryodhana, Draupadī, Bhīma, Kṛṣṇa

Related posts